Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın dokunmatik ekranıyla ilgili sorun iddialarına yanıt verdi

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 ve S9+ geçtiğimiz hafta itibarıyla dünyanın pek çok ülkesinde raflardaki yerini almıştı. Akıllı telefonların sahipleriyle buluşmalarının ardından cihazlara ilişkin ilk şikayetler de sosyal medya ve çeşitli forumlar aracılığıyla gündeme gelmeye başladı.

Reddit ve Samsung’un kendi forum sayfası aracılığıyla yapılan bazı paylaşımlarda, S9 ve S9+’ın dokunmatik ekranının dokunuşları algılama konusunda sıkıntı yaşadığı iddia edildi. Ekranın hangi bölümünde söz konusu sorunun görüldüğü konusunda tek bir cevap gelmezken, kimi kullanıcılar problemi telefonu fabrika ayarlarına döndürerek veya ekran hassasiyetini artırarak çözebildiklerini belirttiler. Ancak hatırı sayılır büyüklükteki bir kullanıcı grubu da problemin çözümünün yeni bir cihazdan geçtiğini dile getirdi.

Samsung iddialar üzerine Engadget sitesine bir açıklama gönderdi. Yapılan açıklamada Galaxy S9 ve S9+’ın dokunmatik ekran tepkiselliği konusunda gelen şikayetlerin inceleme altına alındığı belirtildi. Samsung sorun yaşayan müşterilerinin de doğrudan şirketle iletişime geçmesini istedi.

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın ekranında karşılaşılan bu sorunun çapının büyüklüğü şu an için bilinmiyor. Bundan iki yıl önce Galaxy Note 7 yüzünden başı fazlasıyla ağrıyan Samsung’un en son istediği şeyin benzer ciddiyet ve büyüklükteki bir sorun olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER