Teknoloji

Samsung Galaxy S9 beraberinde yeni DeX Pad’i de getirecek

samsung galaxy s9
Samsung DeX

Samsung Galaxy S9 ile ilgili haberlerlere sürekli olarak yenileri ekleniyor. Bu haberler, Galaxy S9 ile ilgili farklı özellikler hakkında fikir edinmeye yardımcı oluyor. S9 ile beraber sunulacak olan aksesuarlar da bu haberlere konu oluyor. Samsung’un S9 ile birlikte DeX Pad isimli yeni bir aksesuarı sunacağına dair iddialar da daha önce gündeme gelmişti. Ortaya çıkan yeni bir belge, bu aksesuarın varlığını doğruluyor.

Samsung’un Avrupa’da DeX Pad ismi için yaptığı bir ticari marka başvurusu, söz konusu aksesuarla ilgili olarak çıkan haberlerin doğruluğunu gözler önüne seriyor. Şirketin söz konusu başvuruyu 29 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği görülüyor.

DeX Pad’in mevcut DeX Station’ın aksine dokunmatik özelliklere sahip olması bekleniyor. Aksesuarın aynı zamanda bir kablosuz şarj istasyonu olarak işleyeceği söylense de, henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil. DeX Pad’in monitöre bağlantısının kabloyla mı yoksa kablosuz olarak mı gerçekleştirileceği de henüz belirsizliğini koruyor. DeX Pad’in yurt dışında 150 doların altında bir fiyat karşılığında satılabileceği söyleniyor.

Samsung Galaxy S9 MWC 2018’de tanıtılacak

Samsung Galaxy S9 ve beraberinde getireceği DeX Pad gibi aksesuarların tanıtımı için en güçlü ihtimal, şubat ayının sonunda Barselona’da gerçekleştirilecek MWC 2018 gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin daha önceki tanıtım etkinlikleri de bu beklentiyi destekliyor.

İLGİLİ HABERLER