Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın Avrupa satış fiyatları için ilk işaret geldi

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 ve S9+, önümüzdeki pazar günü resmen gözler önüne çıkacak. Geri sayımda sonlara yaklaşılırken, akıllı telefonların fiyatları konusunda ilk işaret geldi.

Ünlü ve güvenilir duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılan görsele göre, Galaxy S9 Avrupa’da 841 avro (3915 TL) karşılığında satılacak. S9+ için ise 997 avro (4641 TL) ödemek gerekecek. Bu fiyatların kaynağı bilinmese de, Blass tarafından paylaşılması doğru olma ihtimalini yukarıya çekiyor.

Söz konusu fiyatlarla Galaxy S9, Avrupa’da iPhone X ile aynı seviyeye gelmiş olacak. S9 ve S9+’ın Türkiye’deki fiyatlarının ise 5500 TL seviyesinde olması şaşırtıcı olmayacaktır. Güney Koreli şirketin hâli hazırdaki en yeni amiral gemisi olan Galaxy Note 8, Samsung’un internet sitesinde 5499 TL karşılığında satılıyor. S8 için 3799 TL, S8+ için ise 4299 TL ödemek gerekiyor.

Akıllı telefonların Avrupa fiyatları, ABD’deki fiyatlarından genellikle yüksek oluyor. Dolayısıyla Samsung’un yeni telefonlarını ABD’den almak isteyenlerin hem Türkiye hem de Avrupa’ya kıyasla daha avantajlı fiyatlarla karşılaşması şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung Galaxy S9 ve S9+ ile ilgili pek çok detay, şimdiden gün yüzüne çıkmış durumda. Ancak bu durum Samsung’un tanıtım etkinliğinde sürpriz yapması ihtimalini ortadan kaldırmıyor. Olası sürprizleri görmek içinse pazar gününe kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER