Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ve S9+ yakında ARCore desteğine kavuşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9ARCore’un GitHub sayfasında yayınlanan bir paylaşıma göre, Samsung Galaxy S9 ve S9+ önümüzdeki haftalarda yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle Google’ın artırılmış gerçeklik teknolojisini desteklemeye başlayacak. Galaxy S8, S8+ ve Note 8 gibi cihazlar bir süredir ARCore’u desteklese de, Samsung’un yeni gözdeleri henüz Google’ın artırılmış gerçeklik teknolojisiyle uyumlu hâle gelmiş değil. Desteğin gelişini Google’ın kamera sistemleri ve yazılımı mühendislerinden Ian Muldoon doğruladı.

Böylelikle Galaxy S9 ve S9+ sahipleri de hâli hazırda Google Play Store’da yerini alan ARCore tabanlı oyun ve uygulamaları deneyimleyebilecek. Söz konusu oyun ve uygulamaların arasında Bandai-Namco’nun yeni Tamagotchi oyunu, PotteryBarn ve Overstock gibi alışveriş uygulamaları ve Google’ın deneysel Just a Line isimli uygulaması bulunuyor.

Hâli hazırda ARCore’u destekleyen Android cihazlarının listesi şu şekilde: Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Samsung Galaxy Note 8, S8, S8+, S7 ve S7 edge, LG V30 ve V30+, Asus ZenFone AR ve One Plus 5 ile 5T.

Google’ın yeni artırılmış gerçeklik teknolojisi Samsung Galaxy S9 ve S9+ dışında da çok sayıda cihazda test ediliyor. Ancak henüz Google cephesinden S9 ve S9+ dışındaki cihazlar için resmi bir işaret gelmiş değil. Dolayısıyla ARCore desteğinin kapsamının ne zaman genişleyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER