Teknoloji

Samsung Galaxy S9’da Animoji benzeri üç boyutlu çıkartmalar olacak

 

samsung galaxy s9 plus
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S9’un resmi tanıtımına sadece birkaç hafta kaldı. Her taraftan ufak ufak bilgi sızıntıları oluyor. En son dedikodu ise Samsung’un sosyal medya neslini daha yoğun şekilde hedef alacağını gösterir nitelikte.

SamCentral sitesi, Samsung Galaxy Note 8 Oreo güncellemesinin kaynak kodlarını araştırmış ve burada üç boyutlu çıkartmaların izine rastlamış.

Bu ne anlama geliyor? Kaynak materyallere göre, çıkartmaların derinliğini ve netliğini değiştirmek mümkün olacak. Ayrıca bunlar 3D çıkartmalar olarak da adlandırılıyor.

Bu işlevin düzgün şekilde çalışması için çift kameranın varlığı gerekiyor. Eğer bu özellik Note 8’e gelecekse, o hâlde üç boyutlu çıkartmalar özelliği arka kameranın bir özelliği olacak şekilde çalışacaktır. Normalde, çıkartmaların sahne üstüne işlenmesi gerekiyor, telefon döndürüldüğünde de bu çıkartmaların dönmesi veya netliğinin değişmesi gerekiyor. Böylelikle ortaya eşsiz ve paylaşım cazibesi yüksek fotoğraflar çıkacaktır.

Eğer bu özellik Samsung Galaxy S9’un öne çıkan özelliklerinden biri olacaksa, o hâlde daha büyük ekranlı Galaxy S9 Plus modelinde bu özelliğin ayırt edici nitelik taşıyacağını düşünebiliriz. Çünkü bu modelin arkasında çift kameranın bulunacağı söyleniyor. Daha küçük ekranlı versiyonun arkasında tek sensör bulunacak gibi görünüyor.

Tabii ki, hem Galaxy S9 hem de Galaxy S9 Plus’ın daha gelişmiş ön kameralarla gelme ihtimali de bulunuyor. Bu durumda derinlik algılaması da düzgün biçimde yapılabilir, Samsung’un elinde de Apple’ınki gibi, ön kameralarla kullanılabilen üç boyutlu çıkartmalar ve animasyon özelliği olabilir.

Samsung Galaxy S9 ikilisi için şubat ayı sonundaki MWC 2018 etkinliğini beklememiz gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER