Teknoloji

Samsung Galaxy S9 Android 9 Pie ile yeni kamera özellikleri kazanacak

samsung galaxy s9 plus inceleme

Samsung hâlâ amiral gemisi telefonları S9, S9+ ve Note 9’a Android 9 Pie‘ı getirmek için çalışıyor. Ancak Samsung Experience 10‘un alfa versiyonları şimdiden etrafta dolaşıyor. Böylelikle yeni Android sürümüyle cihazların kazanacakları hakkında fikir edinilebiliyor. Test versiyonlarına göre, Samsung Galaxy S9 Android 9 Pie güncellemesiyle yeni yapay zekâ tabanlı kamera özelliklere kavuşacak.

Söz konusu yeni özellikler arasında sahne optimizasyonu dikkat çekiyor. Hâlihazırda Note 9’da aktif olan bu özellik sayesinde yapay zekâ fotoğrafı çekilen nesnenin ne olduğunu tanıyor ve sahneyi buna göre optimize edebiliyor. Sahneyi 20 farklı kategoriden birine yerleştiren yapay zekâ, buna göre renk ayarlarını düzenleyebiliyor. Örneğin, deniz fotoğrafı çekiliyorsa suyun rengi daha canlı görünecek şekilde ayarlanabiliyor.

Galaxy Note 9’da sahne optimizasyonu aracı kamera uygulamasının ayarlar menüsü üzerinden aktif hâle getiriliyor. Bu özelliği otomatik modun içine entegre etmeyen Samsung, özelliği farklı bir kamera modu şeklinde sunmayı planlıyor. Bu değişimin Note 9’a da yansıması öngörülüyor.

Android 9 Pie ile hem Galaxy S9 serisinin hem de Note 9’un kamerasına Kusur Tespiti özelliği eklenecek. Bu özellik, adından da anlaşılabileceği üzere, fotoğrafları inceleyerek bulanıklık ve kapalı göz gibi unsurları tespit edecek. Böylelikle kullanıcılara yeni kareler çekmeleri yönünde uyarı yapılmış olacak.

Samsung Galaxy S9 Android 9 Pie güncellemesini ne zaman alacak?

Samsung’un Android güncellemelerinin dağıtımı konusunda şöhretinin kötü olduğu bir sır değil. Ancak şirketin bu konuda kendisini geliştirmek için söz verdiği biliniyor. Buna rağmen, Samsung Galaxy S9 Android 9 Pie güncellemesini yeni yıldan önce alamayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER