Teknoloji

Samsung Galaxy S9’un kutusundan AKG Bluetooth kulaklıklar çıkabilir

Galaxy S8, Galaxy S8+ veya Galaxy Note 8 satın alanlar, telefonlarının kutularından, “AKG tarafından ayarlanmış” bir çift kulakiçi kulaklık çıktığını görüyor. Bir dedikodu, birkaç ay sonra çıkmasını beklediğimiz Galaxy S9’un kutusundan daha iyi bir kulaklık çıkacağını işaret ediyor.

Galaxy Note 8’in çıkışından önce de sızdırdığı ve doğru çıkan bilgilerle tanınan Ice Universe tarafından dillendirilen dedikoduya göre, yeni amiral gemisi telefonun kutusundan çıkacak kulaklıklar Bluetooth üzerinden çalışacak.

Samsung’un IconX adıyla sattığı kablosuz kulaklıkların bulunduğu bir ortamda bu durum biraz şaşırtıcı karşılanabilir. Eğer Samsung yeni telefonunun kutusuna kablosuz kulaklık koyarsa, telefon sahiplerinin IconX kulaklık satın alma ihtiyacı ortadan kalkacaktır.

Ne var ki, kaynak Samsung’un Bluetooth kulaklığa dayanarak 3.5mm kulaklık jakını gelecek cihazdan çıkarmayacağını düşünüyor.

Ice Universe’nin yayınladığı yazıda, şirketin en son prototip cihazlarında bu emektar teknolojiyi barındırmaya devam ettiği belirtiliyor. Ancak ilerleyen aşamalarda bu jakın kaldırılma ihtimali de söz konusuymuş.

Geçen yılın ortalarında Galaxy S9 ile birlikte kulaklık jakının kaldırılmasının planlandığı şeklinde dedikodular çıkmıştı. Kutuya Bluetooth kulaklık yerleştirmek, 3.5mm kulaklık jakının kalkacak olmasına üzülenleri biraz olsun mutlu edebilir.

Aynı kaynak, Galaxy S9’daki kameranın yeni bir yansıma önleyici kaplama teknolojisi de barındıracağını işaret ediyor. Bu teknoloji BBAR olarak adlandırılıyor ve Türkçe’de açılımı Geniş Bantlı Yansıtma Önleme şeklinde yapılabilir.

Kamera lensinin üstüne yerleştirilecek olan bu kaplama ile fotoğraflarda hayaletimsi görüntülere yol açan bulanıklaşmaların önüne geçilebilir. Bu yeni teknolojinin şu anda telefonlarda kullanılan yansıtma önleyici kaplamalardan ne kadar farklı olduğunu ise şu an için bilmiyoruz.

İLGİLİ HABERLER