Teknoloji

Samsung Galaxy S8 yazılımı için çalışmaya başladı

galaxy s7 nougat

samsung galaxy s8Galaxy Note 7 macerası acı biçimde sonlanan Samsung, kriz yönetimine devam ederken başka cihazlarla ilgilenmeyi ihmal etmiyor. Gelen haberlere göre, şirket şimdiden gözlerin çevrildiği Galaxy S8’in ürün yazılımı için çalışmaya başlamış durumda.

Söz konusu iddianın kaynağı, Samsung ile ilgili doğru haberleriyle tanınan Sammobile. Dolayısıyla iddianın gerçek olma ihtimali biraz daha yükseliyor. Sitenin ulaştığı isimsiz kaynaklar, yazılım mühendislerinin şimdiden Samsung Galaxy S8 ürün yazılımını geliştirmeye koyulduğunu belirtiyor.

Ürün yazılımının Güney Kore, ABD, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Almanya, İtalya ve Polonya gibi ülkeler dikkate alınarak hazırlandığı söyleniyor. Samsung’un yazılım mühendislerinin stabil sürümler oluşturmasının ardından ürün yazılımının özü diğer ülkelere de onlara özgü biçimde uyarlanacak.

Samsung Galaxy S8 26 Şubat 2017’de resmiyet kazanabilir

Galaxy Note 7’de yaşanan hüsranın ardından Samsung’un Galaxy S8’in çıkışını öne çekeceği iddiası da ortaya atılmıştı. Şirketin bu yolla zedelenen itibarını en kısa sürede düzeltmeyi amaçladığı öne sürülmüştü. Ancak ürün yazılımının geliştirme takvimi, bu iddiayı desteklemiyor. Şirket, şubat ayında tanıttığı Galaxy S7 ve S7 edge’in ürün yazılımını geliştirmeye de geçtiğimiz yıl bu zamanlarda başlamıştı. Dolayısıyla Galaxy S8’in çıkışının da şubat ayında 2017 Mobil Dünya Kongresi döneminde gerçekleşmesi muhtemel gözüküyor. Kesin tarih olarak ise 26 Şubat 2017 işaret ediliyor. Akıllı telefonda bulunması beklenen özellikler konusunda ortaya çeşitli iddialar atılırken, Samsung’un yine biri Qualcomm’dan biri de kendi üretimi olan iki farklı işlemci seçeneği sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER