Teknoloji

Samsung Galaxy S8’in Snapdragon ve Exynos işlemcili versiyonları karşı karşıya – Video

samsung galaxy s8Samsung Galaxy S8 akıllı telefonlarının şu anda dünya çapında satışa sunulmuş iki farklı versiyonu bulunuyor; bunlardan bir tanesi Snapdragon, diğeri ise Exynos işlemciyle çalışyor.

Qualcomm’un 10nm tabanlı Snapdragon 835 işlemcisini taşıyan versiyon ABD, Çin gibi ülkelerde satılırken, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde ise Samsung’un ürettiği, yine 10nm tabanlı Exynos 8895 işlemci bulunuyor.

Bu iki yonga arasında çok fazla fark olmadığı söyleniyor, ancak benchmark testleri Exynos CPU’lu versiyonun Qualcomm bileşenliden kesinlikle daha hızlı olduğunu gösteriyor. Peki, aradaki fark ne kadar?

PhoneBuff adlı bir YouTube kanalı da aynı soruyu soruyor, sadece sormakla kalmıyor Galaxy S8’in iki farklı versiyonunu karşılaştırmalı teste tabi tutuyor. Kanalın testinde 16 farklı uygulamanın açılışı deneniyor, daha sonra bu uygulamalar ters sıradan açılarak her iki yongasetin RAM yönetimi test ediliyor.

Exynos’lu telefon ilk turda az farkla da olsa önde çıkarken, sona gelindiğinde her iki telefon arasındaki fark üç saniyeden daha az oluyor. Test eden yapımcı hata payını da hesaba katıyor, bu da demek oluyor ki, Exynos ve Snapdragon işlemcili Galaxy S8 telefonlar temel olarak aynı seviyede performans sunuyor.

Eğer telefonu sürekli zorlayan, sınırlarda gezinen bir kullanıcı değilseniz, iki versiyon arasındaki farkı anlamanız çok mümkün olmayacaktır. Türkiye’de satıldığından dolayı Exynos işlemcili versiyonu satın almak zorunda olan, ancak aklı Snapdragon 835’li versiyonda kalan tüketiciler için bu video test rahatlatıcı olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: Samsung Galaxy S8+ Kutusundan Çıkıyor

İLGİLİ HABERLER