Teknoloji

Samsung Galaxy S8 ve S8+ satışları 20 milyonu geçmiş olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s8Samsung Galaxy S8 ve S8+ geçtiğimiz ilkbaharda satışa sunulmuştu. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, iki telefonun toplam satış rakamı 20 milyonu geçti.

The Investor’ın Strategy Analytics rakamlarına dayandırdığı haberine göre, Güney Koreli şirket 21 Nisandan itibaren her gün 278 bin Galaxy S8 ve S8+ sevkiyatı gerçekleştirdi. Haziran ayının sonu itibarıyla şirketin sattığı telefon sayısının 19.8 milyon olduğu belirtildi.

Samsung’un mobil birimini yöneten DJ Koh da Galaxy S8 ve S8+ satışlarının oldukça iyi gittiğini dile getirmişti. Koh, S8 ve S8+’ın ilk 3 aylık performansının S7 modellerinden yüzde 15 daha iyi olduğunu belirtmişti.

Güney Kore medyası Samsung Galaxy S8 ve S8+’ın satış rakamları için farklı iddialarda bulunuyor

Yine de, bu etkileyici rakamlara temkinli biçimde yaklaşmak gerektiğini söylemekte fayda var. Geçtiğimiz ay yine The Investor’da yayınlanan bir haberde, Samsung adına kötümser bir tablo çizilmişti. Haberde S8 modellerinin 2 aylık sevkiyat rakamının 9.8 milyonda kaldığı ve bunun da Galaxy S7 modellerine kıyasla yüzde 20 daha düşük bir performans olduğu belirtilmişti. Bu konuda en doğru bilgilere ulaşmak için yıl sonunda Samsung tarafından paylaşılacak resmi rakamları beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER