Teknoloji

Samsung Galaxy S8 S7’den neredeyse iki kat daha hızlı satıyor

samsung galaxy s8Samsung Galaxy S8 ve S8+ için sadece “başarılı ürünler” tamlamasını kullanmak, eksik bir ifade olabilir. Gelen son bilgilere göre, Samsung’un yeni amiral gemileri şirketin satış rekorlarını kırmayı başardı. Daha önce çıkan haberlerde S7 ve S7 edge’in çıkış performansının daha iyi olduğu belirtilse de, son bilgiler durumun değiştiğini gösteriyor.

Teknoloji devi, bugüne kadar yeni müşterileri cezbedebilmek adına satış rakamlarını düzenli olarak paylaşmıştı. The Investor’a konuşan bir Samsung sözcüsü; Galaxy S6 ve S7’nin 10 milyon barajına piyasaya çıkışlarından 75 ve 74 gün sonra ulaştığını, S8’in ise seleflerinden iki kat hızlı sattığını belirtti.

Bu etkileyici rakamlar, Samsung’un ana vatanı Güney Kore’deki en iyi performanslarından biri olduğu anlamına geliyor. S8 ve S8+, 7 Nisanda Güney Kore’de ön siparişe çıkmıştı. Şirketin ilk iki günde 550 binden fazla ön sipariş aldığı belirtiliyor. Samsung’dan 18 Nisan tarihinde yapılan açıklamada, ön sipariş sayısının 1 milyonu geçtiği ifade edilmişti. Şirket böylelikle ana vatanındaki yüzde 60’lık pazar payını biraz daha kuvvetlendirmişti.

Samsung Galaxy S8 ve S8+ yıl sonuna kadar 50.4 milyon satış rakamına ulaşabilir

Analistler hâli hazırda Galaxy S8 ve S8+’ın yıl sounda 50.4 milyon satış rakamına ulaşması öngörülüyor. Teknoloji devinin hedefleri konusunda kesin bilgi sahibi olmak içinse şirketin resmi açıklamalarını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER