Teknoloji

Samsung dikkatini Galaxy S8 üstünde yoğunlaştırıyor

samsung galaxy s7

samsung galaxy s8Samsung henüz Galaxy Note 7 bataryalarının aşırı ısınmasına ve alev almasına yol açan problemin ne olduğunu bulabilmiş değil. Ancak bu durum şirketin önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği telefonlara odaklanmasını engellemiyor. The Wall Street Journal’a konuşan Samsung’un başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi Lee Jae-yong, Galaxy S8’in çekici bir tasarım ve gelişmiş kameraya sahip olacağını belirtti. Lee, yeni amiral gemisinin yapay zeka konusunda da daha iyi bir performans sunacağını dile getirdi.

Samsung kısa bir süre önce Siri’nin geliştiricileri tarafından kurulan Viv Labs’i satın almıştı. Bu satın alma sayesinde şirketin sesli asistanını geliştirmesi muhtemel görünüyor. Lee, Viv’in teknolojisinin Galaxy S8’de bulunup bulunmayacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak hem Apple’ın hem de Google’ın sanal asistanlarını pazarlama faaliyetlerinde ön plana çıkardığı düşünülünce Samsung’un bu yönde bir adım atmasına şaşırmamak gerekiyor.

Gelişmiş kamera ve yapay zeka ile şık tasarımın Samsung’a tüketicilerin güvenini kazanma konusunda yardımcı olup olmayacağı ise şimdiden merak ediliyor. Note 7’nin geri çağırma sürecinin şirkete maliyeti 5 milyar dolardan fazla olmuştu. Bu süreçte yaşananların Samsung Galaxy S8 ve diğer telefonlara etki yapıp yapmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Samsung Galaxy S8 Şubat 2017’de görücüye çıkacak

Samsung, Galaxy Note 7’nin geri çağırma sürecinin güvenli biçimde gerçekleşmesi adına kullanıcılarına yangına dayanıklı özel kutular da göndermişti. Note 7 ile imajı önemli ölçüde sarsılan Güney Koreli şirket, yeni amiral gemisi telefonuyla bu durumu düzeltmeyi amaçlıyor. Samsung Galaxy S8, büyük ihtimalle 26 Şubat 2017’de Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER