Manşetler

Samsung Galaxy S8 kulaklık jakı barındırmayabilir

samsung galaxy s8

samsung galaxy s8 kulaklik jakiApple’ın iPhone 7 modellerinde kulaklık jakına yer vermeme tercihi, son kullanıcılar nezdinde çeşitli itirazları beraberinde getirmişti. Ancak gelen haberler, Cupertino merkezli şirketin bu adımını rakiplerinin de takip edeceğini gösteriyor. SamMobile sitesinde yer alan habere göre, Samsung da yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8’de kulaklık jakına yer vermeyecek. Telefondaki USB-C girişi hem şarj hem de kulaklık bağlantısı için kullanılacak.

SamMobile’ın haberine göre, Samsung’un bu kararı neticesinde cihaz çift hoparlör ile gelecek. Akıllı telefonda ana ekran tuşunun bulunmayacağı ve parmak izi tarayıcısının 2K Super AMOLED ekran içine yerleştirilebileceği de gelen haberler arasında yer alıyor. SamMobile’ın haberinde ekran çözünürlüğü değişmeyecek olsa bile, PenTile düzeninin olmaması sayesinde ekran keskinliğinin artacağı belirtildi. Bunun da özellikle sanal gerçeklik deneyiminde fark oluşturabileceği ifade edildi.

Samsung Galaxy S8 kulaklık jakı yerine farklı özellikler sunabilir

Samsung’un yeni amiral gemisinde kulaklık jakının olmaması, pek çok potansiyel kullanıcıyı kızdırabilir. Ancak şirketin bu durumu çok sayıda farklı tasarım unsuru ve özellikle telafi etmesi muhtemel görünüyor. Galaxy Note 7’nin başına gelenlerin ardından Samsung’un yeniden ayağa kalkması için Galaxy S8’in göstereceği performans büyük önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER