Teknoloji

Samsung Galaxy S8 için düz ekran seçeneği sunulmayabilir

samsung galaxy s8Samsung, geçtiğimiz yıl tanıttığı Galaxy S6 edge ile amiral gemisi telefon serisinde farklı bir yola sapmıştı. Galaxy S6 edge’in kazandığı popülariteyi halefi S7 edge de sürdürüyor. Samsung’un S7 edge için gelen talebi karşılamakta zorlanması, bu ilginin geldiği boyutu gözler önüne seriyor. Kavisli ekran üretiminde yaşanan bir problemin talebin karşılanmasını zorlaştırdığı belirtiliyor.

Ancak şirketin kavisli ekran üretiminde yaşanan sıkıntıyı aştığı ve gelen talepleri karşılamakta zorlanmadığı belirtiliyor. Kavisli ekrana sahip modellerin gördüğü ilgi nedeniyle Samsung’un Galaxy S serisinde düz ekran seçeneği sunmaktan vazgeçeceği iddiası da son zamanlarda dillendiriliyor.

Samsung Galaxy S8 ile düz ekrana veda edebilir

Geçtiğimiz hafta New York’ta basın mensuplarına konuşan Samsung’un mobil biriminin şefi Koh Dong-jin, kavisli ekranı Galaxy S serisinin kimliğine dönüştürmeyi değerlendirdiklerini belirtti. Bu açıklama Samsung Galaxy S8 için düz ekranın seçenekler arasında bulunmayacağı şeklinde yorumlanabilir.

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Galaxy Note 7’de sadece kavisli ekran seçeneğinin sunulması da bu ihtimali artırıyor. Ancak sektörü yakından takip eden analistler, Galaxy S serisinde düz ekranla hemen vedalaşılmayabileceğini belirtmeyi ihmal etmiyor. Bu sorunun cevabını almak için 2017’yi beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER