Teknoloji

Samsung Galaxy S8’in iris tarayıcısı korsanlar tarafından kırıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s8 iris tarayıcısı Alman bilgisayar korsanlarına göre, Samsung Galaxy S8’in iris tarayıcısı sahte işlemlere karşı tamamen korunaklı sayılmaz. Chaos Computer Club adlı grubun üyeleri, telefonun kilit ekranını aşmayı sağlayacak bir yöntem bulduklarını söylüyor.

Samsung’un web sitesinde Galaxy S8 ve Galaxy S8+’ın iris tarayıcısının sağlam ve güvenilir bir çözüm olduğu belirtiliyordu. Ne var ki, birçok biyometrik kilit açma yönteminin çeşitli hassasiyeti bulunuyor ve iris tarayıcısı da bunların arasına katıldı gibi görünüyor. Bu arada belirtmeliyiz ki, geçmişte de iPhone’un parmak izi tarayıcısı aynı grup tarafından kırılmıştı.

Samsung Galaxy S8 iris tarayıcısı güvenlik sistemini kırmak biraz zahmet gerektiriyor. Korsan grubunun belirttiğine göre öncelikle bazı araçlara ihtiyaç var. Chaos Computer Club, iris göz tarayıcısının şaşırtmak için kurban kişinin yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafını, fotoğraftan gözün kırpılmış olduğu bölümün lazer yazıcıdan alınmış baskısını ve gözün kavisli yapısını taklit etmek amacıyla bir kontakt lens kullanmış.

Fotoğrafın orta uzaklıktan çekilmesinin yeterli olacağı ve en iyi sonucun gece modunda alınacağı belirtiliyor. Ne de olsa Galaxy S8’in iris tarayıcısı da kızılötesi ışıkta çalışıyor.

KORSANLAR KULLANACAKLARI FOTOĞRAFI SAMSUNG LAZER YAZICIYLA BASTIRMIŞ

Galaxy S8 iris tarayıcısını kırmak için gerekli olan aksesuarlar fazla zahmet gerektirmiyor. Korsanlar da bu araçların toplam maliyetinin Samsung Galaxy S8’in maliyetinden çok daha az olduğunu söylüyor.

Bu arada korsanlar dalgalarını da geçmekten geri kalmıyor, gerekli olan göz fotoğrafını bir Samsung lazer yazıcı kullanarak bastırdıklarını söylüyorlar.

Samsung Galaxy S8 sahiplerinin endişelenmesine gerek yok

Ne var ki, bu durumun Galaxy S8 veya S8+ sahiplerini endişelendirmesine gerek yok. Hiçbir telefonun kilit yöntemi tamamen sağlam ve kırılamaz değil, ayrıca Galaxy S8’i yukarıdaki araçlar ve adımlarla aşmak için de epey zahmet gerekiyor. Üstelik yabancı bir kişi telefonu ele geçirip söz konusu işlemleri uygulayıncaya kadar tüm verileri uzaktan silmek mümkün oluyor.

Bununla birlikte Samsung’un iris tarayıcı sistemini biraz daha geliştirmesi gerektiği, en azından yılın ikinci yarısında çıkması beklenen Galaxy Note 8’de daha güçlü bir sisteme yer vermesi gerektiği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER