İpucu

Samsung Galaxy S8 veya S8+’da GIF animasyon nasıl hazırlanır?

Samsung Galaxy S8 ve S8+’a geçen yılın telefonu Note 7’den taşınan bir özellik de GIF animasyon hazırlama olmuştu. Note 7’nin yeni S Pen uygulamaları arasında yer alan GIF animasyon hazırlama özelliği, daha sonra Samsung’un 2017 model amiral gemisi telefonlarına da taşınmıştı.

GIF animasyon hazırlama özelliği ile ekranın herhangi bir alanını seçerek, o alan içinde oynatılmakta olan hareketli görüntünün belirli bir anını yakalayabilirsiniz. Gerisi S8 veya S8+’a kalıyor, telefonunuz bunu birkaç saniye içinde bir animasyona dönüştürüyor.

Galaxy S8 ve S8+’ın GIF animasyon aracına Edge panelleri arasında yer alan Akıllı Seçim panelinden erişebilirsiniz. Burada yer alan Animasyon aracını seçin. Karşınıza kenarları kesik çizgilerle gösterilen bir çerçeve gelecek. Çerçevenin köşelerini sürükleyerek yakalamak istediğiniz ekran alanını belirleyin. Daha sonra çerçevenin altındaki kalite seçeneğinden animasyonun kalitesini seçin. Son olarak kayıt düğmesine tıklatarak kaydı başlatın. Bu sırada ekrandaki görüntünün hareket ettiğinden de emin olun. Eğer bir video oynatacaksanız, öncelikle o videoyu çalmaya başlayın.

Yakalamak istediğiniz bölüm bittiğinde Durdur düğmesine tıklatarak yakalama işlemini durdurun. GIF animasyon oluşturma işlemi birkaç saniyede tamamlanacak ve ön izlemesi size gösterilecektir. Buradan animasyon üstünde çizim ve benzeri düzenlemeleri yapabilir, animasyonu hemen paylaşabilir veya telefonunuza indirebilirsiniz. İndirdiğiniz animasyona Galeri uygulaması üzerinden erişip sonra da düzenleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER