Manşetler

Samsung Galaxy S8 ile kendi dijital asistanını hayata geçirecek

samsung galaxy s7

samsung-galaxy-s7-inceleme-7Samsung ekim ayının başlarında Siri’nin geliştiricileri tarafından kurulan Viv Labs isimli şirketi satın almıştı. Viv Labs, “Viv” adını verdiği dijital asistanıyla teknoloji dünyasında olumlu bir izlenim oluşturmayı başarmıştı. Samsung, yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8’de Viv Labs’in dijital asistan teknolojisinin de bulunacağını açıkladı.

Reuters’in haberine göre, Samsung Viv’i Galaxy akıllı telefonlarına entegre ettikten sonra da durmayacak. Şirket, dijital asistanını akılı ev eşyalarında ve giyilebilir ürünlerinde de hizmete hazır hâle getirecek.

Galaxy S8’in önümüzdeki yılın ilk çeyreği içinde görücüye çıkması bekleniyor. Güney Koreli şirket, Viv’in Galaxy S8’de ne gibi imkanlar sunacağı konusunda henüz somut ipuçları vermiş değil. Ancak Samsung Başkan Yardımcısı Rhee Injong’un sözleri, dijital asistanın üçüncü taraf uygulamalara entegre edilebileceğini gösteriyor. Injong, “Samsung tek başına bir şey yapmasa bile dijital asistana entegre olacak servisler sayesinde dijital asistanın yetenekleri artacak ve kullanıcılara hizmet sunması kolaylaşacak.” şeklinde konuştu.

Samsung Galaxy S8 ile Note 7’nin yaralarını sarmayı amaçlıyor

Dijital asistanını birbirinden farklı ürünlere entegre etmek, Samsung’a Amazon, Apple ve Google gibi rakipleriyle olan mücadelesinde belli avantajlar kazandırabilir. Galaxy Note 7’nin sorunları nedeniyle son birkaç aydır fazlasıyla bunalan Güney Koreli şirket, Galaxy S8 ile müşterilerinin güvenini tekrar kazanmayı hedefliyor. Samsung’un yeni amiral gemisi telefonunun önümüzdeki şubat ayının sonlarında MWC 2017 kapsamında düzenlenecek etkinlikte görücüye çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER