Teknoloji

Samsung Galaxy S8 ve S8+ Daydream desteğine kavuşuyor

samsung galaxy s8Samsung Galaxy S8 ve S8+, 2017’nin şimdiye kadar tanıtılan en heyecan verici telefonları arasında yer alıyor. Samsung’un yeni amiral gemileri, önümüzdeki yazdan itibaren Google’ın sanal gerçeklik platformu Daydream’i de destekleyecek.

Google Daydream VR platformunu geçtiğimiz yıl yine I/O’da duyurmuştu. Diğer şirketlerin amiral gemisi telefonlarının Google’ın sanal gerçeklik platformuyla uyumlu çalışıp çalışmayacakları o günden bu yana merak ediliyordu. Galaxy S8 ve S8+’ın Daydream desteğine kavuşacaklarının açıklanmasıyla birlikte bu merak da giderilmiş oldu.

Galaxy S8 ve S8+, Google Daydream VR platformunu destekleme konusunda yalnız olmayacak. LG’nin yeni amiral gemisi telefonunun da Daydream’i destekleyeceği şimdiden açıklandı. V30 adını taşıması öngörülen telefonun önümüzdeki sonbaharda duyurulması bekleniyor.

Samsung Galaxy S8 ve S8+ Daydream desteğini yazılım güncellemesiyle alacak

Google’dan yapılan açıklamada, Galaxy S8 ve S8+’ın Daydream VR desteğini havadan gönderilecek yazılım güncellemesiyle alacağı belirtildi. Şirket, Daydream’in ilk 6 aylık performansından duyulan memnuniyetin de altını çizdi. Google’ın sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı, Samsung’un Gear VR platformuna sahip olmasına rağmen Daydream’i desteklemesinin kendileri adına önemli olduğunu ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER