Teknoloji

Samsung Galaxy S8 için çift arka kameralı kurulumun ipuçları görülüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s8Samsung’un gündemi şu anda Galaxy Note 7 nedeniyle oldukça yoğun. Ancak bu durum şirketin önümüzdeki dönem için beklenen yeni ürünlerine dair dedikoduların ve haberlerin çıkmasını engellemiyor. Şirketin anavatanı Güney Kore’de yaptığı iki ticari marka başvurusu, Galaxy S8’de çift arka kameralı bir kurulumun bulunacağına dair ipucu veriyor. Samsung’un yeni akıllı telefonun 26 Şubat 2017’de gözler önüne çıkması bekleniyor. Şirketin ticari haklarını almak için başvurduğu markalardan biri LightUp Camera, diğeriyse Light+ Camera adını taşıyor.

Her iki isim için yapılan kayıtlarda, markanın “Düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraf ve dijital görüntülerin parlaklığını ve netliğini artıracak bir kamera sensörü”nü tanımladığı belirtildi. Söz konusu tanım cümlesi, akıllı telefon üreticilerinin ikinci kameranın varlığını anlatmak için kullandığı cümlelere fazlasıyla benziyor.

Samsung Galaxy S8 ile ilgili başka ipuçları da etrafta dolaşıyor

Samsung Galaxy S8 için hazırlandığı söylenen bir ön tanıtım görseli de, çift arka kamera iddialarını desteklemek için kullanılabilir. Görselde yer alan “8” rakamını dikey yerleştirilmiş çift kameralı bir kurulum şeklinde görmek için pek de fazla hayal gücüne ihtiyaç duyulmuyor. Çift arka kameranın son zamanlardaki popülaritesi düşünülünce Samsung’un da bu trendi yakalamayı istemesi kulağa pek de şaşırtıcı gelmiyor. Bir zamanlar sadece sayılı telefonda görülen çift arka kameranın önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek çoğu amiral gemisi telefonda yerini alması pek de şaşırtıcı bir durum olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER