Teknoloji

Samsung Galaxy S8 ve S8+ için Android Oreo güncellemesi dağıtımı başlıyor

samsung galaxy s8 plus
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ cihazlarına Android 8.0 Oreo güncellemesinin dağıtımı için düğmeye bastı. Ancak bu güncellemeyi hemen indiremeyeceksiniz gibi görünüyor.

En son yazılımı öncelikle beta test sürecine katılmış olan kullanıcılar alacak. Şimdiye kadar da sadece Almanya’daki test kullanıcılarının Oreo güncellemesini aldığı belirtiliyor.

Yakın zamanda diğer ülke pazarları için de güncellemenin çıkmaya başlayacağı belirtiliyor. Bu durum, o ülkelerdeki beta test kullanıcılarının da kısa süre içinde güncellemeyi alabilecekleri anlamına geliyor. Ne var ki, güncellemeyi ilk alacak kullanıcılar arasında olmak için beta sürümünün telefonda birkaç haftadır çalışıyor olması gerekiyor.

Eğer beta programına kayıtlı değilseniz, o hâlde güncelleme için beklemeniz gerekiyor ki, farklı ülkeler için güncelleme takvimi değişiklik gösterecektir. Ancak güncellemenin beta test kullanıcılarının tümüne ulaştıktan 24 saat sonra genel kullanıcı kitlesine sunulacağı söyleniyor.

Tabii ki, dağıtımın çıkış süresi ülkelere göre değişecektir. Haberi yayına hazırlarken Galaxy S8+’ı kontrol ettiğimizde, henüz Oreo sürümünün indirilebilir olmadığını gördük.

Beta sürümlerini test edenlerin belirttiğine göre, Oreo sürümüyle birlikte Samsung kullanıcı arayüzünde birtakım tasarım değişiklikleri gelecek. Bunun yanı sıra performans da artacak. Resim içinde resim modu, artırılmış ses performansı gibi yenilikler de bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER