Teknoloji

Samsung Galaxy S8 için Android 8.0 Oreo dağıtımını durdurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung galaxy s8 android 8.0 oreo
Samsung Galaxy S8+

Aylar süren testlerin ardında Samsung, nihayet birkaç gün önce Galaxy S8 için resmi Android 8.0 Oreo güncellemesini yayınlamaya başlamıştı. Google’ın Oreo’yu duyurmasından yaklaşık altı ay sonra gelen güncellemeyi bazı ülkelerdeki Galaxy S8 kullanıcıları yüklemeye başlamıştı, ancak güncelleme henüz Türkiye’ye gelmemişti. Ne var ki, Samsung bu güncellemeyi geri çekti ve yeni bir sürüm geliştirmekte olduğunu açıkladı. Neyin yanlış gittiği veya güncellemeyi yükleyen kullanıcılarda ciddi bir probleme rastlanıp rastlanmadığı henüz bilinmiyor.

Samsung, tartışmasız en önemli Android cihaz üreticisi. En azından söz konusu Android akıllı telefonlarının sayısı olduğunda, bu üretici her yıl sattığı telefonlarla en büyük konumunda bulunuyor. Ancak söz konusu yazılım güncellemelerinin zamanında ulaştırılması olduğunda, aynı liderliğin sürdürüldüğünü söylemek pek mümkün olmuyor.

SamMobile tarafından elde edilen bilgilere göre, Samsung Oreo güncellemesini dünya çapında belirli ülkelerde sunmaya başladıktan sonra geri çekti. SamMobile’ın haberinde Belçika, Almanya, Fransa, Hindistan, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri ve ilginçtir ki, Türkiye de güncellemeyi alan ülkeler arasında sayılıyor. 950/G955-FXXU1CRAP Android 8.0 bellenim dosyalarının Samsung sunucularından indirilemediği bildiriliyor. Şirket, şu sıralar yeni bir bellenim versiyonu geliştirmek için çalışıyor.

SamMobile, yeni Oreo sürümünün çok yakında dağıtıma çıkmasını beklediğini söylüyor.

Eğer Samsung Galaxy S8’inize Oreo geldiyse ve yüklediyseniz, karşılaşabileceğiniz hatalar karşısında biraz sabır göstermeniz gerekiyor. Güncelleme geldiğinde, hemen en son sürüme geçin, bu şekilde sorunlarınız da geride kalacaktır. Henüz Oreo’ya terfi etmediyseniz, sizin için değişen herhangi bir şey yoktur. Samsung’un Galaxy S8’inize Android’in en son versiyonunu getirmesini biraz daha beklemeniz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER