Teknoloji

Samsung Galaxy S8 Active resmen duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S8 Active’in resmi duyurusu gerçekleştirildi. Her ne kadar kenar ekranlara sahip olmasa da, Samsung sağlam gövdeli bu telefonun ekranının sınırlarını epey geniş tutuyor.

Düşmelere, çatlamalara, toza ve suya dayanıklı bu Android telefonu gününü genellikle dışarıda, zorlu saha şartlarında geçirenlere hitap ediyor. Tabii ki, hedef kitle kısıtlı. Çünkü telefon ABD’li mobil operatör AT&T’ye özel olarak çıkarıldı. Daha önceki S serisinin Active modelleri gibi, bu telefon da sadece ABD’de satılacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Samsung Galaxy S8+ İncelemesi

Metal gövdeli bu telefonun kenarlarını saran tampon ekstra sağlamlık sağlıyor. Telefon yaklaşık 2.5 metre yükseklikten düştüğünde bile herhangi bir sorun çıkmıyor. Ayrıca şoka karşı dayanıklı bir yapıya sahip.

Telefon 5.8 inçlik, Quad HD ve Super AMOLED ekranıyla Galaxy S8 ile uyuşuyor. Ayrıca 18.5:9’luk görüntü oranı da korunuyor. En başta da söylediğimiz gibi, ekran ile yüzey oranı epey yüksek.

Ne var ki, S8’in o şıklık katan kenara doğru kavisleri bu telefonda bulunmuyor. Yani S8 ve S8+’ta bulunan Sonsuz Ekran’ı burada görmüyoruz. Ayrıca 5.8 inçlik ekranın etrafına biraz daha çerçeve alanı eklenince, telefonun yüzey alanı büyüyor. Yine de, Samsung Galaxy S8+’tan daha küçük boyutlara sahip olmasını biliyor.

Telefonun 4000 mAh gibi büyük boyutlu bir pili bulunuyor. Böylelikle telefon kapasite açısından S8’in 3000 mAh ve S8+’ın 3500 mAh’lik pillerinin üstüne çıkmış oluyor.

5.8 inç ekranlı Samsung Galaxy S8 Active’in fiyatının 6.2 inçlik Galaxy S8+ ile aynı seviyede bulunduğu belirtiliyor. Telefon AT&T tarafından müşterilere sunulacak. Peşin fiyatı yaklaşık 850 dolar olan telefonun gri ve altın renk seçenekleri bulunuyor.

Telefonun ön siparişlerinin 8 Ağustos itibarıyla başlayacağı, 11 Ağustos Cuma günü de piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER