Manşetler

Samsung Galaxy S8 çift kamera ve 4K ekranla gelebilir

samsung galaxy s8

samsung galaxy s8Samsung Galaxy S8’in çıkışına daha aylar var, ancak bu telefonla ilgili beklentiler daha şimdiden ortalıkta dolaşmaya başladı. Bu telefonun 4K ekran barındıracağı ve arkada iki kameraya sahip olacağı gelen ilk dedikodular arasında bulunuyor.

Çinli blog kaynaklarından gelen bilgilere göre, 2017’nin başlarında çıkacak gelecek nesil Samsung amiral gemisi telefonu Galaxy S8’de daha da etkileyici teknik özellikler bulunacak. Ekranın 4K olacağı, yani 2160 x 3840 piksel çözünürlükte geleceği söyleniyor.

Bu, özellikle sanal gerçeklik konusunda önemli bir aşama kaydedilmesini sağlayacak, VR içerikleri daha yüksek çözünürlüklü olarak gösterilecektir. Samsung, 5.5 inç, 4K, 806 ppi AMOLED ekran prototipini daha önce göstermişti. Bu ekranın seri üretime de geçmesi bekleniyordu.

samsung galaxy s8Şu anda Samsung Gear VR’ın yerleştirildiği Galaxy S7, S7 edge, Note 5 gibi telefonlarda QHD ekran yer alıyor. Bu da her bir göz için 1280 x 720 piksel çözünürlüklü görüntü verildiği anlamına geliyor. Telefon göze çok daha yakın tutulduğu için pikselleşme etkisi daha fazla hissedilir oluyor, görüntü kalitesi bozuluyor. 4K ekranda ise her bir göze daha fazla sayıda piksel hizmet verecek. Böylelikle akıllı telefon ile elde edilen sanal gerçeklik deneyimi daha yüksek kaliteli ve sarmalayıcı olacaktır.

Samsung Galaxy S8’de çift arka kamera bulunabilir

Ayrıca sızıntılar arasında Galaxy S8’in arkasında çift kameranın bulunacağı da yer alıyor. Bu da mantıklı sayılabilir, çünkü Appel’ın iPhone 7 Plus’ta çift arka kameraya yer vereceği söyleniyor. Samsung bu alanda rekabette geri kalmak istemeyecektir.

Bir başka dedikodu da Samsung Galaxy S8’in 10 nm tabanlı işlemciye sahip olacağı, böylelikle mevcut yongalara göre daha yüksek güç ve enerji verimliliği sağlayacağı yönünde.

Son olarak Galaxy S8 için de IP68 ile suya ve toza dayanıklılığı belgelenen gövdenin bulunacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER