Teknoloji

Samsung Galaxy S8 3D Touch benzeri bir özellikle gelebilir

galaxy s7 inceleme

samsung galaxy s8 force touchSamsung’un yeni amiral gemisi telefonuna dair dedikodulara sürekli olarak yenileri ekleniyor. Bu dedikodular sayesinde Galaxy S8 hakkında daha somut bir fikir oluşturmak mümkün oluyor. Söz konusu dedikoduların sonuncusu ise cihazın ekranıyla ilgili. Samsung’un yeni gözde telefonuna basınç hassasiyetine sahip bir ekran yerleştirmek istediği söyleniyor. Bu iddianın gerçekleşmesi durumunda Samsung Galaxy S8 3D Touch benzeri bir özellikle potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkabilir.

Günümüzde akıllı telefon ve tablet ekranlarının büyük kısmı sadece sınırlı sayıda hareketi algılayabiliyor. Söz konusu hareket senaryolarının tamamında ekranlar hafif bir dokunuş ve güçlü bir bastırma arasındaki farkı algılayamıyor.

Apple, 2014’te tanıttığı Apple Watch’ta sunduğu Force Touch teknolojisiyle ekranın basınç şiddetine göre farklı komutları algılamasını ve yerine getirebilmesini mümkün kılmıştı. Söz konusu teknoloji iPhone 6s ile birlikte 3D Touch adını almıştı.

Samsung Galaxy S8 3D Touch benzeri bir özellik barındırırsa yeni bir dava gelebilir

Samsung’un elinde Galaxy S8’te 3D Touch benzeri bir özellik sunmak için gerekli teknolojik donanım bulunuyor. Huawei’nin akıllı telefonlarında kullandığı basınç hassasiyetli ekranların üretimini Samsung gerçekleştiriyor. Ancak Güney Koreli şirketin amiral gemisine 3D Touch benzeri bir özellik yerleştirmesi Apple’ın tepkisini çekebilir ve yeni bir dava gelebilir. Apple, benzer özellikler yerleştiren Çinli üreticilere karşı aksiyon almasa da, en büyük rakibinin böyle bir hamle yapmasına karşılık verebilir.

İLGİLİ HABERLER