Teknoloji

Samsung Galaxy S7 istenmeyen çağrılardan kaçmanıza yardımcı olacak

samsung galaxy s7 whitepages

Barselona’da düzenlenen Unpacked etkinliğinde tanıtılan Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge, etkileyici özellikler barındırıyor. Güney Koreli şirketin yeni amiral gemileri, potansiyel kullanıcıların hoşuna gidecek işlevsel bir özellik daha sunuyor. ABD’de arayanın kimliğini gösterme ve istenmeyen numaraların tespiti üzerine çalışan Whitepages ile işbirliğine giden Samsung, Whitepages’in hizmetini doğrudan Galaxy S7’nin telefon uygulamasına yerleştirdi. Böylelikle telefon çaldığında arayan kişinin numarası kayıtlı olmasa bile kimin aradığı konusunda bir fikir edinilebilecek.

Whitepages ile gerçekleştirilen işbirliği, S7 ve S7 sahiplerinin istenmeyen çağrılardan kaçınması konusunda fazlasıyla işe yarayacak gibi gözüküyor. Arayan kişi veya işletmenin numarasıyla birlikte isminin de ekranda belirecek olması, çağrının yanıtlanması konusunda karar vermeyi kolaylaştıracak bir etken niteliği taşıyor. Sıklıkla istenmeyen çağrı bırakan veya dolandırıcılıkta kullanılan numaraların özellikle belirtilmesi de, Whitepages’ın telefon yoluyla dolandırıcılığı önleme kapasitesini ortaya koyuyor. Kullanıcılar servisin “tehlikeli numara” veri tabanına katkı sağlayabiliyor.

Arayan kişinin numarası veya isminin gösterilmesi yeni bir konsept değil. Whitepages Android ve iOS uygulamalarıyla bu hizmeti uzun süredir sunuyor. Ancak bu tarz bir servisin amiral gemisi bir telefona entegre edilmesi, daha fazla kişinin uygulamanın imkanlarından faydalanabileceği anlamına geliyor. Whitepages’ın operasyonları genelde Kuzey Amerika odaklı olsa da, Galaxy S7 entegrasyonuyla birlikte kapsama alanı da genişliyor.

Galaxy S7’nin Whitepages entegrasyonu sunacağı ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Telefon dolandırıcılığı vakalarının sıklıkla görüldüğü ülkemizde, Galaxy S7 ve S7 Edge bu özelliği sayesinde fazlasıyla tercih edilebilir.

İLGİLİ HABERLER