Teknoloji

Samsung Galaxy S7 ile cazibesini tekrar kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s7 edge

Samsung yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’i geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da görücüye çıkarmış ve mart ayı içinde piyasaya sürmüştü. İlk göstergeler, akıllı telefonların satış performanslarının beklentilerin üstünde olduğunu ortaya koyuyor. Bu da Güney Koreli şirketin mobil pazarda iki yıldır yaşadığı sıkıntıların son bulabileceği anlamına geliyor.

Üst sınıf cihaz pazarında Apple tarafından sıkıştırılan, daha ucuz cihazlarda ise Huawei gibi Çinli üreticilere karşı kan kaybeden Samsung, akıllı telefon pazarında ciddi ölçüde kâr ve pazar payı yitirmişti.

Yaşadığı sıkıntılara rağmen, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı sürdüren Samsung için yılın ilk üç aylık dönemine dair öngörüler de umut veriyor. Korea Investment & Securities analisti Jay Yoo, mart ayı içinde satışa sunulan Samsung Galaxy S7 ve S7 edge‘in ay sonu itibarıyla 9.5 milyon sevkiyat rakamına ulaşmış olabileceğini belirtti. Analistler, daha öncesinde Samsung’un yeni amiral gemilerinin ilk çeyrek sonu itibarıyla 7 milyon sevkiyat rakamını yakalamasını öngörmüşlerdi.

HDC Asset Management’tan fon yöneticisi Park Jung-hoon ise satış rakamlarının iyi gözüktüğünü ve analistlerin yıl geneli için Galaxy S7 satışlarına dair beklentilerini yukarıya çektiğini ifade etti. Şirketin pazar payını korumak adına giriş ve orta seviye cihaz pazarlarında hacmi artırdığını söyleyen Park, Galaxy S7’yi S6’ya kıyasla bir ay önce piyasaya sürmenin de doğru bir hamle olduğunu ifade etti ve Apple iPhone SE piyasaya çıkmadan S7 ve S7 edge’i satışa sunmanın da Güney Koreli şirkete kazandırdığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER