Teknoloji

Samsung Galaxy S7 ile Qualcomm işlemciye geri dönebilir

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00029

2015’in sonunun yaklaşmasıyla birlikte, 2016’da piyasaya sürülmesi beklenen akıllı telefonlara ilişkin haberlerin sayısı da yavaş yavaş artıyor. Samsung Galaxy S7 modelleri de, söz konusu beklenen telefonlar içinde en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Sızan uluslararası kayıt numaraları, Samsung Galaxy S7’ye ilişkin bazı önemli bilgileri gün yüzüne çıkarıyor.

Samsung Galaxy S7, tıpkı selefi Galaxy S6 gibi, iki farklı modelle gelecek. Samsung Galaxy S7’ye, iki yöne kavislenen ekran barındıran Galaxy S7 edge eşlik edecek. Ancak sızıntılara göre, Güney Koreli şirketin çeşitlilikler bununla sınırlı kalmayacak. Hem Samsung Galaxy S7 hem de Galaxy S7 edge’in Qualcomm işlemcili versiyonu piyasaya sürülecek.

Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’e kadar akıllı telefonlarının hem Exynos hem de Qualcomm işlemcili versiyonlarını hazırlıyordu. Ancak Qualcomm Snapdragon 810’dan kaynaklanan ısınma problemi nedeniyle Samsung, 2015 model amiral gemisi telefonlarında sadece kendi üretimi olan Exynos işlemcilere yer vermişti. Görünen o ki, Samsung Galaxy S7 ile birlikte işlemci seçenekleri konusunda geçmişe dönüş yaşanacak.

Sızan belgelere göre, Samsung Galaxy S7’nin Çin ve ABD’de satışa sunulacak versiyonlarında Qualcomm Snapdragon 820 kullanılacak. Exynos 8890 işlemciye ise uluslararası kilitsiz modellerle ABD, Kanada ve Güney Kore’de satışa sunulacak bazı versiyonlarda yer verilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER