Manşetler

Samsung Galaxy S7 Project Lucky kod adıyla test ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00029

Samsung 2015 yılında çıkaracağı üst sınıf amiral gemisi telefonların hepsini çıkardı. Bu, artık dikkatimizi 2016 yılının ilk amiral gemisi telefonuna, nam-ı diğer Galaxy S7’ye çevirebileceğimiz anlamına geliyor. iPhone 7 ile ilgili dedikoduları çoktan görmeye ve aktarmaya başladığımız bir zamanda Samsung Galaxy S7’den ses seda çıkmaması zaten beklenemezdi.

Samsung’un Exynos M1 yonga üstü sisteminin detaylarına ve bu sistemi barındıran cihaz benchmark puanlarına rastlanmaya başladı. Benchmark testlerinin yapıldığı cihazın Galaxy S7’nin test versiyonu olduğu iddia ediliyor.

Exynos M1 yonga üstü sistemin kayıtlarına Geekbench’in veritabanında rastlanmıştı. Cihaz Samsung tarafından “LUCKY-LTE” olarak adlandırılıyor. SamMobile sitesinin kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Galaxy S7 şirket içinde “Project Lucky” kod adıyla anılıyor. Görünüşe göre, Samsung da 7 rakamının şansına inanıyor ve yeni cihazını da bu kod adıyla anıyor.

M1 yonga üstü sistemin Exynos 8890 adıyla çıkması bekleniyor. Bu işlemci Galaxy S7’nin prototipini çalıştırıyor, ancak Galaxy S7’nin Snapdragon 820 işlemcili çeşitli test versiyonlarının benchmark test sonuçları ve verileri de ortalıkta dolaşıyor. Bu durum Samsung’un Qualcomm işlemcisini de test ettiğini gösteriyor. Belki de bu yıl yapılmayanın yapıldığını görebilir, önceki yıllarda olduğu gibi Samsung’un Galaxy S7’yi ülkelere göre farklı işlemci seçenekleriyle çıkardığını görebiliriz.

İşlemci bilgisi dışında, SamMobile’ın kaynakları Samsung’un Galaxy S7’de UFS 2.0 depolama sistemini kullanmayı planladığını öne sürüyor. Bununla birlikte gelecek Android amiral gemisi yine SD kartlarla çalışabilir. Bu teknolojilerin birbirleriyle uyumsuz olduğu söyleniyor, bu nedenle girişim sonuç vermeyebilir. Ne var ki, Galaxy S7 ile birlikte SD kart yuvasının geri geldiğini görmek ihtimal dahilinde bulunuyor.

Bu arada Geekbench sonuçlarında dikkat çeken bir diğer ayrıntı da kamerayla ilgili. Buna göre Project Lucky prototipinde 20 megapiksel ISOCELL kameranın bulunacağı işaret ediliyor. Bu arada Samsung’un harici lensleri Galaxy S7’ye takmaya olanak bir aksesuar üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER