Teknoloji

Samsung Galaxy S7 ocak ayında çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s7-force-touch-201015

Samsung’un gelecek nesil akıllı telefonuyla ilgili dedikodu spekülasyonlar çoktan ortalıkta dolaşmaya başladı. Bazıları henüz çok erken olduğunu düşünebilir, ancak aslında Samsung Galaxy S7 ile ilgili konuşmak için çok da erken sayılmaz. Güney Koreli haber kaynakları Samsung Galaxy S7 tanıtımının şubat sonu veya mart başında değil, ocak ayı ortasında yapılacağı şeklinde haberler geçmeye başladı. Eğer haberler doğruysa bu, Samsung’un son yıllardaki tanıtım takvimini Galaxy Note telefonundan sonra yeni Galaxy S telefonu için de bozacağı anlamına geliyor.

Samsung normalde Galaxy S serisi amiral gemisi telefonunu Mobil Dünya Kongresi dahilinde, şubat sonu veya mart başında tanıtır. Mobil Dünya Kongresi’ne yoğunlaşan ilgi ve Barselona’da toplanan birçok gazeteci, analist ve blog yazarı Samsung için mükemmel bir ortam teşkil ediyor. Tabii ki, duyuruların diğer duyurular arasında kaynama riski de bulunuyor. Ocak ayında duyuru yapmak Samsung için pek alışılmış sayılmaz, ancak böyle bir duyuru da Samsung’un CES’i ortam olarak kullanabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

 

Ocak ayında yapılacak bir tanıtım Samsung’u yeni teknolojilerin kullanımında öncü bir şirket de yapabilir. Örneğin Samsung’un Galaxy S7 ile birlikte yeniden Snapdragon seçeneğine dönüş yapacağını ve muhtemelen Snapdragon 820’li versiyon çıkaracağı söyleniyor. Ayrıca Samsung’un bu işlemcinin geliştirilme çalışmalarına bile dahil olmuş olabileceği söyleniyor. Bu noktada Samsung Galaxy S7’lere öncelik tanınabilir.

Bu arada bir de Galaxy S7’de basınç hassasiyetli ekranın kullanılacağına dair söylentiler ortalıkta dolaşıyor. Samsung bu özelliği sunan ilk üretici olmayacak, ancak yine de Android’de bu teknolojinin lokomotif üreticisi rolünü üstlenebilir. Samsung’un Synaptics’in yeni duyurduğu ClearForce teknolojisini lisanslayacağı söyleniyordu, ancak Samsung’un da bu konuyla ilgili bir patenti olduğu söyleniyor. Tabii ki, bu patent Samsung’un bu özelliği kendi çatısı altında geliştireceği anlamına gelmiyor, başlangıçta Synaptics’ten destek alıp daha sonra kendi başına yürümesi söz konusu olabilir.

Kısacası, Samsung Galaxy S7 ile ilgili olarak etrafta cevaplanmayı bekleyen birçok soru bulunuyor. Samsung’un amiral gemisi telefonunun sadece tek bir çeşit ve kavisli ekrana sahip olarak gelebileceği söylenmekle birlikte, yine Galaxy S6 ve S6 edge iki gibi iki farklı versiyonunun da çıkması ihtimâli hâlâ varlığını koruyor.

İLGİLİ HABERLER