Teknoloji

Samsung Galaxy S7 kendi 3D Touch teknolojisine sahip olacak

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00030Samsung’un gelecek amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S7 ile birlikte basınç hassasiyetli ekran teknolojisine geçiş yapacağı belirtiliyor. Ancak bunun iPhone 6s’in ekranında bulunan Apple’ın 3D Touch teknolojisi gibi bizzat üretici tarafından geliştirilen bir teknoloji olmayacağı belirtiliyor.

Yeni çıkan bir dedikodu Samsung’un yeni amiral gemisinde Synaptics’in daha yeni duyurusunu gerçekleştirdiği ClearForce teknolojisini kullanacağını işaret ediyor. ClearForce teknolojisi farklı kaydırma hızlarını, ekran kilidi açma yöntemlerini, oyun kontrollerini ve uygulanan basınca bağlı olarak değişen çeşitli kontrol ve işlevleri mümkün kılıyor.

Huawei’nin geçen ay tanıttığı Mate S büyük ekranlı akıllı telefonunda da benzer şekilde basınç hassasiyetine sahip Force Touch ekran bulunuyor. Ancak Huawei, Mate S’in Force Touch ekranlı versiyonunu sadece belirli ülkelerde piyasaya sunmayı planlıyor.

Samsung’un Galaxy S7’de ClearForce teknolojili bir ekrana yer vereceğine dair iddia I ICE Universe adlı bir Weibo hesabından geldi. Aynı hesap daha önce de Galaxy S7 ile ilgili bazı ipuçları paylaşmıştı, ancak bu son dedikodu gibi onların da doğruluğunu kanıtlamak henüz mümkün olmadı.

Ancak Apple’ın amiral gemisi niteliğindeki telefonu iPhone 6s’te basınç hassasiyet teknolojisine sahip bir ekrana yer vermesinden sonra, Samsung’un da Galaxy S7’de böyle bir özelliğe yer vermesi mantıklı olur. Üstelik ClearForce gibi bir teknolojiyi kullanmak da Samsung’un kendi teknolojisini geliştirmeye çalışmasından daha verimli olabilir.

Bu arada başka bir habere göre Samsung gelecek yıl sadece tek bir telefon çıkaracak, diğer bir deyişle Galaxy S7’nin tek bir versiyonu olacak. Ayrıca o telefon da 5.8 inç ve kavisli bir ekran barındıracak. Yani gelecek yıl Galaxy S7 Edge görmek yerine sadece kavisli ekrana sahip Galaxy S7’yi görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER