Teknoloji

Samsung Galaxy S7 sahiplerine telefonlarının güvenli olduğunu hatırlatıyor

galaxy s7 inceleme

samsung galaxy s7Galaxy Note 7’nin satışını ve üretimini tamamen durduran Samsung, bu yıl piyasaya sürdüğü Galaxy S7 modelinde herhangi bir problem olmadığını müşterilerine hatırlatıyor. TechBuffalo sitesinin editörlerinden biri, Galaxy S7 telefonuna büyük ihtimalle Samsung’dan düzenli olarak bildirim geldiğini ve bu bildirimlerde telefonun geri çağrıma kapsamında olmadığının vurgulandığını belirtti. Galaxy S7 ile birlikte duyurulan Galaxy S7 edge’i kullananlara bu tarz bir mesajın iletilip iletilmediği bilinmiyor. Güney Koreli şirketin daha eski modelleri için benzer bir mesaj gönderip göndermediği konusunda da bilgi bulunmuyor.

Samsung Galaxy S7, S7 edge ve Note 7’nin farklı telefonlar olduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Ancak sadece elindeki cihazın bir “Samsung Galaxy” olduğunu bilen ve yaşanan olaylar hakkında çok da detaylı bilgi sahibi olmayan kişilerin yanılgı içine düşmesine şaşırmamak gerekiyor.

Güney Koreli şirketin müşterileri ve kamuoyunun nezdinde bozulan marka imajını düzeltmek adına da söz konusu hatırlatmayı yapıyor olabileceği belirtiliyor. Note 7’lerdeki sorunu akıllı telefonun piyasaya çıkışından önce göremeyen şirket, daha sonra da soruna çözüm getirme konusunda başarılı olamamıştı. Şirketin diğer telefonlarını kullanan müşterilerine sorun yok mesajı vermesi, konuyu izole etmeye yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir.

Samsung Galaxy S7 geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı

Samsung geçtiğimiz şubat ayında MWC 2016 kapsamında Galaxy S7 ve S7 edge’i görücüye çıkarmıştı. Her iki telefon da oldukça iyi geri dönüşler almış ve olumlu yorumlar şirketin bilançolarına da rastlamıştı. Ancak Galaxy Note 7, şirket bilançolarında S7 ve S7 edge ile oluşan rüzgarı tersine çevirmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER