Manşetler

Samsung Galaxy S7 dünyanın ilk holografik ekranına sahip olabilir mi?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s7-hologram-patent-120815

Samsung’un gelecek nesil amiral gemisi Galaxy S7 için holografik ekran üzerinde çalıştığına dair işaretler belirdi. Güney Koreli şirketin nesneleri havada, holografik şekilde gösteren bir akıllı telefon ekranının patenti için başvuru yapması bu ihtimali akıllara getirdi.

Patentte bir telefonun görüntüleri ekranın üstüne, havaya yansıttığını gösteriyor. Bu görüntüler fotoğraf veya film yerine basit ikonlar gibi görünüyor. Muhtemelen kullanıcı bu ikonları dokunarak seçebiliyor, projektör telefonun kamerasını kullanarak etkileşimleri algılayabiliyor gibi görünüyor.

Patentten anlaşıldığı kadarıyla telefon üç boyutlu nesneleri ışıkla oluşturmak için bir pencere işlevi gören kesit barındıran kılıfla birlikte geliyor.

Tabii ki, sadece bir patentten söz ediyoruz. Samsung bu alanda çalışmalar yapıyor olabilir, ancak bu holografik ekranın Samsung Galaxy S7’de bulunup bulunmayacağını henüz bilmiyoruz. Ancak Samsung’un aklında geleceğe yönelik bu tarz planların bulunduğu patent başvurusu sayesinde anlaşılıyor.

Hologramlar geleceğin elektronik cihazlarında fazlasıyla yer tutacak bir teknoloji olma özelliğini taşıyor. Azınlık Raporu filminden de bildiğimiz hologramlar ile birlikte görsel deneyim çok daha yoğun şekilde yaşanacak.

Samsung’un söz konusu patenti için başvuru 2014’ün ikinci yarısında yapılmış. Samsung o zamandan bu yana hologram teknolojisiyle ilgili çalışmalarını biraz daha ilerletmiş. Bu çalışmaların meyvelerini Galaxy S7’de görüp görmeyeceğimiz ilerleyen zamanlarda belli olacak.

İLGİLİ HABERLER