Manşetler

Samsung Galaxy S7 telefonları 11 Mart tarihinde ABD’de satışa sunulabilir

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge yakın zamanda beklenen başlıca Android telefonları arasında yer alıyor. Bu telefonların MWC 2016’da tanıtılmasını bekliyoruz. Genellikle doğru çıkan sızıntılarıyla bilinen Evan Blass, nam-ı diğer @evleaks, Samsung’un S7 cihazlarının 11 Mart Cuma günü ABD’de piyasaya çıkacağını iddia etti.

Aslında Evan Blass’ın iddia ettiği bu tarih sadece ABD için geçerli olmayabilir. Eğer Galaxy Note 5’in çıkışını hatırlarsanız, bu telefon 13 Ağustos 2015 tarihinde ABD’de tanıtılmış, ondan bir hafta sonra da ABD’de satışa sunulmuştu. Telefon ağustos ayı bitmeden Türkiye’de de piyasaya çıkmıştı. Benzer bir durumun yaşanması sonucunda Samsung Galaxy S7 ve türevlerinin mart ayı bitmeden Türkiye’deki tüketicilerle buluştuğunu görebiliriz.

Samsung, bu yeni Android telefonlarının tanıtımını muhtemelen 21 Şubat tarihinde düzenleyeceği özel bir etkinlikte veya 22-25 Şubat tarihleri arasında Mobil Dünya Kongresi’ne denk gelecek şekilde Barselona’da tanıtacak. Son zamanlarda epey fazla Galaxy S7 sızıntısı gördüğümüz için, nelerle karşılaşacağımızı az çok biliyoruz.

Daha önce de haber verdiğimiz gibi, Galaxy S7’de Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, 4 GB RAM, 2560 x 1140 Quad HD ekran, 32 GB’den başlayan depolama alanı seçenekleri, microSD kart yuvası, daha iyi çalışma ömrü sağlayan pil, 12 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, Android 6.0.1 Marshmallow gibi başlıca özellikler yer alıyor.

Yazılım tarafında S7’nin basınca hassas ekrana bağlı çeşitli işlevler barındıracağı söyleniyor. Böylelikle Apple’ın iPhone 6s akıllı telefonlarında 3D Touch ile sunulan işlevlere karşılık verilmiş olacak. Bu arada S7’nin Vivid Photos adı verilen bir fotoğraf özelliğini de Galaxy S7 ile birlikte sunacağı belirtiliyor.

Galaxy S7 telefonları için detaylar geldikçe aktarmayı sürdüreceğiz.

Samsung Galaxy S7

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER