Teknoloji

Samsung Galaxy S7 ABD’de iPhone 6s’ten fazla satıyor

galaxy s7 inceleme

samsung galaxy s7iPhone satışlarında 9 yılın ardından ilk kez 2016’da düşüş yaşanmıştı. Kantar Worldpanel tarafından paylaşılan ve ABD akıllı telefon pazarına ışık tutan rakamlar bu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor. Mart, nisan ve mayıs aylarında ABD’de en çok satılan akıllı telefonları sıralayan araştırmaya göre, Samsung Galaxy S7 ve S7 edge modelleri yüzde 16 oranında bir pazar payı yakaladı. iPhone 6s ve 6s Plus’ın pazar payı ise yüzde 14.6’da kaldı.

Ortada adil bir mücadele olmadığı ve Samsung’un akıllı telefonlarının Apple’ınkilerden altı ay daha yeni olduğunu belirtmek gerekiyor. Yine de, genelde Apple’ın önde götürdüğü bir yarışın bu döneminde Samsung’un öne geçmesi dikkat çekici bir gelişme niteliği taşıyor.

Kantar tarafından paylaşılan rakamlar, Samsung’un Amerikan pazarının genelinde de bir hakimiyeti olduğunu gösteriyor. Güney Koreli şirketin genel payı yüzde 37’ye çıkarken, Apple’ın pazar payı yüzde 29’da kaldı. Müşteri sadakati konusunda ise Apple, Güney Koreli rakibinin bir adım önüne geçiyor. Mevcut iPhone sahiplerinin yüzde 88’i yeniden bir iPhone alacağını belirtiyor. Samsung akıllı telefon kullanıcılarında ise bu oran yüzde 86 olarak gerçekleşiyor. Söz konusu oranın bugüne kadar satış sonrasında çeşitli problemler yaşayan Samsung için büyük bir başarı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy S7 ve S7 edge 2015’te atılan sağlam temellerin üstüne inşa edildi

Samsung’un 2015’te piyasaya sürdüğü Galaxy S6 ve S6 edge modelleri büyük beğeni toplamıştı. Beğenilen telefonlarını biraz daha geliştiren Güney Koreli üretici, kamera kalitesi ve kullanıcı deneyimindeki büyümesini de sürdürmüştü. Apple’ın Galaxy S7 ve S7 edge’e rakibi ise eylül ayında ortaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER