Teknoloji

Samsung Galaxy S7 için hazırlanan taslak fotoğrafları ve videoyu görün

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7‘nin tanıtılmasına daha birkaç hafta var, ancak son zamanlarda 2016 model Samsung amiral gemisi Android telefonları hakkında sızan dedikodu ve ipuçlarının sayısı artıyor. Son olarak da Samsung Galaxy S7’ye ait olduğu iddia edilen çeşitli fotoğraflar, video ve teknik özellikler listesi sızdı.

Videoya göre Galaxy S7 geçen yılın telefonlarıyla tasarım açısından benzer olmakla birlikte Roze Altın ve Gümüş renk seçenekleriyle de sunulacak. Böylelikle Galaxy S7 başlangıçta epey fazla renk seçeneğiyle sunulmuş olacak. Ancak bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

samsung-galaxy-s7-3d-taslak-sizinti-120116-3

Galaxy S7’nin arka kenarı kenarlara doğru epey fazla miktarda kavis yapıyor gibi görünüyor. Bu, Galaxy Note 5’te gördüğümüzden biraz daha farklı bir yapının gelebileceği anlmaına geliyor. Cihazın daha ince görünmesi ve hissedilmesi amacıyla Samsung kenar profilini daha da incelteceğe benziyor.

Teknik özellikler de henüz resmiyet kazanmamış olmasa da, bunların iyice şekillendiğini söyleyebiliriz. Sızıntılara göre Galaxy S7’nin temel modeli büyük ihtimalle aşağıdaki teknik özelliklere sahip olacak:

  • Boyutlar: 143.4 x 70.8 x 6.9mm (5.65 x 2.79 x 0.27 inç)
  • Ekran: 5.1-inç Super AMOLED-1440 x 2650 piksel çözünürlük (yani Quad HD, ya da 2K)
  • İşletim Sistemi: Android 6.0 Marshmallow
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 820, Samsung Exynos 8890 (sekiz çekirdekli)
  • RAM: 4GB RAM
  • Kamera: 20MP arka kamera – 4K video kayıt yetenekleri ile, çift LED flaş
  • Ön kamera:  8 megapiksel
  • Pil: 3,500mAh (tarihsel emsale dayalı bir tahmin)
  • Dahili Depolama: 16, 32, 64GB depolama genişletme microSD kart yuvası
  • Özellikler: Parmak izi tarayıcı, (ekranın altında) Kuvvet ve Dokunmatik basınca duyarlı panel, Corning Gorilla Glass 5 ön ve arka paneller, arka bombeli cam kenarları.

Video 3D tasarımcısı Jermaine Smit’e ait. Smit tasarımlarının Samsung Galaxy S7’nin sızan taslak çizimlerine dayanarak hazırlandı. Bu taslakların Samsung’dan aksesuar üreticilerine gönderildiği ve zamanından önce sızdığı iddia ediliyor.

samsung-galaxy-s7-3d-taslak-sizinti-120116-2

Video gibi fotoğraflar da Smit’in 3D tasarımlarını temel alıyor. Bu tasarımlar oldukça gerçekçi görünmekle birlikte, gerçek olmadığını üstüne basarak söylemek gerekiyor.

samsung-galaxy-s7-3d-taslak-sizinti-120116-4

Her bir görüntü 3D taslak programıyla oluşturuldu; toz, gölgeler ve yansıma karakterleri de görüntülere eklendi.

Samsung Galaxy S7’nin MWC 2016’nın hemen öncesinde tanıtılması bekleniyor. Detaylar her zaman olduğu gibi Teknoblog’da yer almaya devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER