Teknoloji

Samsung Galaxy S7 ve S7 edge 11 Martta 60 ülkede satışa sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s7 ve s7 edgeSamsung yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’i 21 Şubatta MWC 2016 kapsamında Barselona’da düzenlediği etkinlikte tanıtmıştı. Bugün itibarıyla ön siparişe çıkan telefonlar, 11 Martta 60 ülkede raflarda olacak. Samsung Galaxy S7 ve S7 edge’in ilk etapta piyasaya sürüleceği ülke sayısı, Güney Koreli şirketin mobil iletişim biriminin yöneticisi DJ Koh tarafından da doğrulandı.

Güney Koreli internet sitesi Yonhap News’te yer alan habere göre; Koh, Galaxy S7 satışlarının Galaxy S6 satışlarına kıyasla daha yüksek olmasını öngördüklerini de dile getirdi. Samsung’un yeni akıllı telefonlarını 23 Şubat ve 18 Mart tarihleri arasında sipariş edenlere veya satın alanlara Gear VR sanal gerçeklik başlığı armağan edecek olması, ilk ay süresince gerçekleşecek satışları artırmaya yönelik bir promosyon olarak değerlendirilebilir. Akıllı telefonların ilk ayda ulaştıkları satış rakamları, genel satış performanslarının şekillenmesinde önemli rol oynuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S7 ve S7 edge Ön İnceleme

Samsung’un 2015’te gerçekleştiği toplam Galaxy S6 sevkiyatlarının beklentinin altında kaldığı ve yaklaşık 38 milyon seviyesine ulaştığı tahmin ediliyor. Galaxy S7 modelleri için ise Samsung’un kendisine yıl sonuna kadar 40 milyon sevkiyat rakamını aşma hedefi koyduğu belirtildi. Bu hedefin tutturulup tutturulamayacağı zamanla anlaşılacak.

Selefleri Galaxy S6 ve S6 edge’e kıyasla daha kuvvetli telefonlar olan Galaxy S7 ve S7 edge; suya ve toza karşı dayanıklılık, microSD kart desteği, daima açık ekran gibi çeşitli ekstra özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Bu ekstraların Samsung’un yeni telefonlarının satış performansına da olumlu etki yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER