Dosya

Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 edge karşı karşıya

samsung-galaxy-s6-vs-galaxy-s6-edge

MWC 2015 kapsamında düzenlediği etkinlikte iki amiral gemisi telefon tanıtan Samsung, çıtayı yeniden oldukça yükseğe çekmeyi başardı. Samsung Galaxy S6 pek çok özelliğiyle ailesinin diğer üyelerinden ayrı bir yerde konumlanırken, Galaxy S6 edge de Güney Koreli şirketin kavisli ekran yolculuğunda önemli bir adım olma özelliği taşıyor. Samsung’un yeni gözde telefonları arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.

Ekran

Samsung Galaxy S6’da 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.1 inç quad HD Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 577 ppi piksel yoğunluğu sağlıyor.

Samsung Galaxy S6 edge de Galaxy S6 ile aynı niteliklere sahip bir ekran taşıyor. İki cihazın ekranları arasındaki tek farkı Galaxy S6 edge’in ekranındaki kavis oluşturuyor.

İşlemci

Samsung Galaxy S6’da sekiz çekirdekli 2.1 GHz işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Samsung Galaxy S6 edge ise sekiz çekirdekli 1.5 GHz işlemci ve 3 GB RAM’den oluşan bir ikiliyle potansiyel müşterilerinin karşısına çıkıyor. İşlemci hızındaki küçük fark bu alanda Samsung Galaxy S6’yı biraz öne çıkarsa da, kesin bir yargıda bulunmak için iki cihazın performansını daha geniş kapsamlı biçimde test etmek gerekiyor.

Depolama

Hem Samsung Galaxy S6 hem de Galaxy S6 edge 32, 64 ve 128 GB dahili depolama seçeneği sunuyor. Her iki cihazda da microSD desteği bulunmuyor.

Pil

Samsung Galaxy S6’da kablosuz şarj desteğine sahip 2550 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Samsung Galaxy S6 edge’in 2600 mAh kapasiteli pili de kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Az da olsa daha büyük bir pile sahip olduğu için bu alanda Samsung Galaxy S6 edge, en azından kağıt üstünde, ön plana çıkıyor.

Kamera

Kamera konusunda Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ortak özellikleri paylaşıyor. Her iki cihazda da 16 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kameralar bulunuyor. Bu kameraların f/1.9 lenslere ve yüksek çözünürlük sensörlerine sahip olduklarını da ayrıca belirtmekte fayda var.

Yazılım

Hem Samsung Galaxy S6 hem de Galaxy S6 edge kutularından Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ve TouchWiz arayüzüyle çıkıyor.

Tasarım

Galaxy S serisinde plastik kullanma geleneğini Galaxy S6 ile terk eden Samsung, malzeme tercihini yekpare alüminyum kasa ve cam kaplı arka ve ön panellerden yana kullanıyor. Galaxy S6 edge de hemen hemen aynı tasarıma sahip olsa da, iki yana kavislenen ekran işleri biraz değiştiriyor. Galaxy S6 edge tartıda Galaxy S6’dan 6 gram hafif çekiyor.

Galaxy S6 edge’in 142.1 x 70.1 x 7.0 mm.’lik boyutlarına karşı Galaxy S6 143.4 x 70.5 x 6.8 mm.’lik boyutlara sahip.

Her iki cihaz için de çok sayıda renk seçeneği mevcut. İnci beyazı, siyah safir ve platin altın Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in ortak renk seçenekleri arasında yer alıyor. Galaxy S6 için topaz mavisi ve zümrüt yeşili olmak üzere iki ekstra renk seçeneği daha bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER