Teknoloji

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy Edge ile ilgili detaylara Samsung’un web sitelerinde rastlandı

samsung-galaxy-edge-patent-100215

Samsung 1 Martta tanıtmayı planladığı yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S Edge ile ilgili yeni malzemelerin sızmasına bizzat katkıda bulundu.

Güney Koreli şirketin İsveç ve Finlandiya birimlerinin web sitelerinde bulunan destek sayfalarında SM-G920X ve SM-G925F model numaralı telefonlar için hazırlanmış özel bölümler yayınlandı. Bu modeller henüz satışa çıkmadı, ancak bu önemli detaya dikkat çeken GalaxyClub sitesi Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S Edge akıllı telefonlarının bizzat bu modeller olduğunu iddia ediyor.

Hem İsveç hem de Finlandiya Samsung web sitelerindeki ilgili sayfaları yazıyı yazdığımız anda kaldırılmıştı. Anlaşılan o ki, çıkan haberler sonrasında şirket yaptığı hatanın farkına vardı ve 1 Martta Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğinden önce meydana gelen bu sızıntının önüne geçti.

samsung-galaxy-s-edge-unpacked-davetiye-030215

1 Marttaki toplantıda Samsung Galaxy Edge’in tanıtılacağına dair sayısız ipucu ve Samsung’un davet mektubundaki, Galaxy Note Edge’e benzeyen bir cihazın profil görüntüsü bulunuyor. Bu arada bir patent de Samsung’un her iki kenarında da kavisli ekran barındıran telefonunu işaret edecek şekilde ortaya çıkarıldı. Bu da bizi neyin beklediğini açık şekilde gösteriyor.

Samsung’un gelecek ayın başında beklediğimiz akıllı telefonlarının teknik özelliklerine dair birçok söylenti de ortalıkta dolaşıyor. Bu telefonların aşırı ısınma sorunları nedeniyle Snapdragon 810 işlemcili türevlere sahip olmayacağı, bunun yerine Samsung’un sekiz çekirdekli Exynos işlemcilerinin tercih edileceği kaydedildi. 4 GB RAM, 2K ekran, yeni tasarlanmış metal gövdeler de diğer beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER