Teknoloji

Samsung iPhone’un metal görünümünü yakalamak için Vietnam’a 20 bin freze makinesi göndermiş

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00060

Samsung’un elektronik birimi, şirketin genel operasyonlarında önemli bir yer tutuyor. Akıllı telefonlar ise Samsung’un elektronik biriminin faaliyetlerinde merkezi bir rol oynuyor. 2014’ün ilk çeyreğinde mobil birimi, Samsung Electronics’in operasyonel kârının dörtte üçünü getirirken, o günden bu yana işlerin iyiye gittiğini söylemek pek mümkün değil. Birimin gelirinin geçtiğimiz yıl yüzde 42 azalması üzerine harekete geçen Samsung, akıllı telefon satışlarını artırmak adına önemli tasarım değişikliklerine gitmişti. Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’de metal tasarıma geçiş yapan Samsung’un Asya’daki fabrikalarına iPhone’un metal görünümünü yakalamak için binlerce makine gönderdiği ortaya çıktı.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; Samsung, Apple iPhone’dakine benzer alüminyum alaşımlı kasalar üretmek adına Vietnam’daki fabrikalarına 20 bin freze makinesi gönderdi. Şirketin Galaxy S6’da kendi üretimi olan işlemcileri kullanmasının ve uzun ürün listesini kısaltmasının da kârlılığı artırma adına yapılan hamleler olduğu belirtildi. Daha önce Samsung’un yüksek kârlar elde etmesine önemli katkı sağlayan geniş ürün skalası, giriş seviyesinde Çinli akıllı telefon üreticilerinin ön plana çıkmasıyla birlikte Samsung adına bir yük hâline gelmişti.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 ve S6 edge İncelemesi [/quote_box_center]

Samsung, şu anda ise Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in kendisi adına işleri değiştirip değiştiremeyeceğini bekliyor. Gelen pozitif yorumların ardından, Samsung yöneticileri Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in en yüksek satış rakamına ulaşan Galaxy S modelleri olmasını beklediklerini ve iki cihazın 70 milyonu aşkın bir satış rakamına ulaşmasını öngördüklerini belirtmişti. Çin’den gelen son veriler ise Samsung adına pek umut verici değil. Çin akıllı telefon pazarına dair son rakamlara göre, Güney Koreli şirket Apple, Xiaomi ve Huawei’nin ardından dördüncü sırada yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER