Manşetler

Samsung Galaxy S6’da fazla ısınma nedeniyle Snapdragon 810 işlemci kullanılmayabilir

samsung coronavirus

samsung-logo-030714

Samsung yıllardır amiral gemisi akıllı telefonları için iki farklı işlemci seçeneği sunuyor. Anavatanı Güney Kore’de ve gelişmekte olan pazarlarda kendisinin geliştirdiği Exynos işlemcileri kullanan şirket, diğer pazarlarda ise Qualcomm’un Snapdragon serisi işlemcilerini tercih ediyor. Ancak Bloomberg’de yer alan bir haber, Samsung Galaxy S6 ile birlikte bu durumun değişebileceğini gösteriyor.

Haberde Güney Koreli üreticinin testlerde görülen aşırı ısınma sorunu nedeniyle Qualcomm Snapdragon 810’u Galaxy S6’da kullanmayabileceği belirtiliyor. Daha önce ortaya çıkan çeşitli sızıntılarda Samsung Galaxy S6’nın metal bir kasaya sahip olacağı öne sürülmüştü. Metal kasanın da ısınmayla ilgili problemleri tetiklemesi muhtemel gözüküyor.

Samsung’un önemli rakiplerinden LG, Qualcomm Snapdragon 810 işlemciye yer verdiği ilk telefonu G Flex 2’yi CES 2015 kapsamında görücüye çıkarmıştı. Cihazla ilgili yorumlarda bir ısınma probleminden bahsedilmemişti. HTC’nin de yeni amiral gemisi Android telefonu One (M9)’da Qualcımm Snapdragon 810 işlemci kullanması bekleniyor. Sızan fotoğraflarda HTC’nin yeni cihazının da selefleri gibi yekpare bir alüminyum kasaya sahip olacağı görülüyor. Samsung’un metal kasalı akıllı telefon üretimindeki tecrübesizliğinin de işlemci kaynaklı sıcaklık emisyonu probleminin ortaya çıkmasında etkili olmuş olabileceği ifade ediliyor.

Samsung’un kendi üretimi olan Exynos işlemcilerin varlığı, şirkete Qualcomm Snapdragon 810’un yokluğunda hareket alanı sağlıyor. Ancak Exynos işlemcilerin de şirkete geçici bir çözüm sağlayacağını belirtmek gerekiyor. Zira Samsung, gelişmiş pazarlarda Qualcomm’un gelişmiş LTE entegrasyonu sunan işlemcilerine büyük ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla Samsung’un Snapdragon 810’u Galaxy S6’ya yerleştirmek için çeşitli revizyonlara gitmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Aksi takdirde üst sınıf Android pazarında işlerin biraz karışacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER