Teknoloji

Samsung Galaxy S6’ya rağmen kârında hafif düşüş bekliyor

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00049

Samsung, 2015 mali yılının ikinci çeyreğinde operasyonel kârının geçtiğimiz yılın ayını dönemine göre yüzde 4 oranında düşmesini ve 6.12 milyar dolara gerilemesini öngörüyor. Gerçek sonuçların da Samsung’un beklentileri gibi şekillenmesi durumunda Samsung’un kârındaki düşüş yedinci çeyreğe taşınmış olacak. Samsung’un akıllı telefon satışlarındaki bocalama beklenen düşüşün temel nedeni olarak gösteriliyor. Şirketin işlemci birimiyse gelirlerini artırmaya devam ediyor.

2015’in ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlar, Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in satışlara yönelik etkisini gösterecek olması nedeniyle önem taşıyor. Güney Koreli şirket yeni gözde telefonlarını geçtiğimiz nisan ayında yayınlamış ve hayal kırıklığı yaratan Galaxy S5’in çıkışıyla düşen kârın yeniden artırılması hedeflenmişti. Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge Samsung’un kârındaki düşüşü yavaşlatsa da, Güney Koreli şirketin elektronik biriminin kârını artırmasını sağlayamadı.

Samsung’un öngörülerini açıklamasından önce Bloomberg’e konuşan analist Yoo Eui-hyung, Galaxy S6 satışları için piyasa beklentisinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Yoo, analistlerin yılın geri kalanı için satış beklentilerini revize ettiklerini belirtti. Galaxy S6 edge’e gelen talebin arzı aştığını söyleyen Yoo, Galaxy S6’nın ise iPhone 6’ya kıyasla fazla fark sunmadığı gerekçesiyle beklenenden az sattığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER