Teknoloji

Samsung tüm Galaxy S6’larda aynı kameranın bulunmadığını kabul etti

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00029

“Samsung’un bugüne kadar ürettiği en iyi Android akıllı telefonlar” olarak nitelenen Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge, 16 megapiksel kamera sayesinde bu ilginin büyük kısmına mazhar olmuştu. Ancak görünen o ki, Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarının hepsinde aynı kamera bulunmuyor. Bazı telefonlar Sony’nin IMX240 görüntü sensörüyle gelirken, bazı telefonlarda Samsung’un kendi üretimi olan ISOCELL görüntü sensörü bulunuyor. Söz konusu ikiliğin altında görüntü sensörü tedariğinde yaşanan sıkıntının olduğu düşünülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 ve S6 edge İncelemesi

Samsung tarafından yapılan açıklamada ise şirketin telefonlarında en iyi kullanıcı deneyiminin yaşanması için katı kalite standartlarını uyguladığı ve sadece bu standartlara uygun bileşenlere cihazlarda yer verildiği belirtildi. Güney Koreli şirketin açıklamasını “Donanımdan bağımsız olarak, Samsung Galaxy S6 ve S6 edge’de muhteşem bir 16 megapiksel kameraya sahip olacaksınız.” şeklinde yorumlamak yanlış olmayacaktır.

Samsung, Sony ve Samsung sensörlerin coğrafi olarak nasıl dağıtıldığı konusunda bilgi vermezken, tüm seride neden ortak bir parça kullanılmadığı sorusunu da yanıtsız bıraktı. SamMobile tarafından gerçekleştirilen sensör karşılaştırması da, Samsung’un sensörler arasında fark bulunmadığı tezini doğruluyor.

İLGİLİ HABERLER