Teknoloji

Samsung Galaxy S6 kablosuz şarj özelliğiyle birlikte gelebilir

samsung-kablosuz-sarj-170215

Samsung’un yeni amiral gemisini iki hafta sonra tanıtması bekleniyor. Geri sayım devam ederken, Güney Koreli şirket Galaxy S6’da bulunacak özelliklerle ilgili ipuçları vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yeni amiral gemisinin muhteşem bir kamerayla geleceğinin sözünü veren Samsung, şimdi de kablosuz şarj özelliğinin üstüne odaklandı.

Samsung’un mühendislik grubundan Seho Park tarafından kaleme alınan yazı, hem kablosuz şarjın tarihine ilişkin kısa bilgiler veriyor hem de Güney Koreli şirketin bu teknolojiye olan katkılarını anlatıyor. Samsung’un 2000’de kurduğu araştırma grubu tarafından gerçekleştirilen çalışmaların ilk meyvesinin 2011’de alındığını belirten Park; o günden bu yana kablosuz şarj aletlerinin üretiminde kullanılan bileşenlerin sayısının arttığını, boyutlarının küçüldüğünü ve fiyatlarının düştüğünü ifade etti.

Kablosuz şarjın daha geniş ölçekte kullanılmamasının önündeki temel engel olarak farklı standartların varlığı ön plana çıkıyor. Bu endişeyi gidermek adına Samsung, tek bir işlemcide farklı standartları desteklemeyi mümkün kılacak bileşenlerin geçtiğimiz yıl hazırlandığını ve bu işlemcileri taşıyan cihazların 2015 içinde yayınlanacağını belirtti. Park, Samsung’un yeni amiral gemisinin kablosuz şarj özelliğiyle geleceğini açıkça söylemekten çekinse de; yazının ardından Galaxy S6’nın kablosuz şarj özelliğiyle birlikte gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER