Teknoloji

Samsung Galaxy S6 edge+ sızıntısı daha kullanışlı kenar ekranlarını işaret ediyor

samsung-galaxy-s6-edge-plus-sizinti-120815-1

Samsung’un yeni phabletlerini tanıtmasına kısa bir süre kalmasına rağmen, cihazlara dair sızıntı ve dedikoduların çıkışı durmuş değil. İlginin büyük kısmı Galaxy Note 5’in üstünde olsa da, ortaya çıkan son sızıntılardan biri, Samsung Galaxy S6 edge+’ın kenar ekranlarına odaklanıyor. Samsung Galaxy S6 edge’in aksine, Galaxy S6 edge+’taki kenar ekranlarının belli işlevlere sahip olacağı iddia ediliyor.

Samsung Galaxy S6 edge tasarım itibarıyla göze hoş gelse de, Galaxy Note Edge gibi işlevsel kenar ekranları bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştı. Telefon kilitli olduğunda haber ve bildirim gösteren Samsung Galaxy S6 edge’in kenar ekranları, kilit açıldığında ise dijital yaşamdaki en önemli insanlara erişimi sağlayan bir kısayol işlevi görüyor.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-sizinti-120815-2

İnternete sızan ve Samsung Galaxy S6 edge+’a ait olduğu iddia edilen görüntüler, Güney Koreli şirketin kenar ekranlarını kısmen biraz daha fonksiyonel kıldığını gösteriyor. Yine de, Galaxy S6 edge+’ın kenar işlevselliği bakımından Galaxy Note Edge’in gerisinde kalacağı belirtiliyor. Paylaşılan görüntülere göre, Samsung Galaxy S6 edge+’ın kenar ekranı aracılığıyla en sık kullanılan beş uygulamaya hızla erişmek mümkün olacak.

Galaxy S6 edge’de de bulunan ve favori kişilere hızlı erişim sağlayan People Edge özelliğinin ise S6 edge+’ta biraz değişik biçimde boy göstermesi bekleniyor. Daha önce sadece arama yapma, e-posta ve kısa mesaj gönderme amacıyla kullanılan People Edge, bundan böyle video arama yapma, fotoğraf ve emoji göndermek için kullanılabilecek. Sızan özelliğin gerçek olup olmadığını görmek içinse yarına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER