Dosya

Samsung Galaxy S6 edge+ ve Samsung Galaxy S6 edge karşı karşıya

samsung-galaxy-s6-edge-plus-karsilastirma
Görsel: Pocket-lint

Samsung, Galaxy S6 edge’in büyük versiyonu Galaxy S6 edge+’ı Galaxy Note 5 ile birlikte görücüye çıkardı. İki telefonun tasarımı birbirleriyle neredeyse aynı olsa da, Galaxy S6 edge+ 0.6 inç daha büyük bir ekranla birlikte geliyor. İki cihaz arasındaki diğer farkları ve benzerlikleri sizler için sıraladık.

Tasarım

Samsung Galaxy S6 edge, 142.1 x 70.1 x 7 mm.’lik boyutlara sahip. Galaxy S6 edge+ ise 54.4 x 75.8 x 6.9 mm.’lik boyutlarla birlikte geliyor. Adından da tahmin edilebileceği üzere daha büyük bir telefon olan Galaxy S6 edge+, küçük kardeşinden 0.01 mm. daha ince. Ancak bu farkın gözle görülmesinin kolay olmadığını belirtmek gerekiyor.

Tartıda Galaxy S6 edge 132 gram, Galaxy S6 edge+ ise 153 gram çekiyor. Galaxy S6 edge+, phablet kategorisi için oldukça hafif bir cihaz imajı çiziyor.

Tasarım bakımından Galaxy S6 edge ve Galaxy S6 edge+ arasında fark bulunmuyor. Metal kasaya sahip her iki cihazda da, çift yöne kavislenen ekran ve parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Renk seçenekleri konusunda ise Galaxy S6 edge+, yeşilin listeye eklenmesiyle fark yaratıyor.

Ekran

Samsung Galaxy S6 edge+’ta 5.7 inç Super AMOLED, Galaxy S6 edge’de ise 5.1 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Her iki akıllı telefon da QHD çözünürlük sunuyor, ancak ekran boyutunun daha küçük olması sayesinde Galaxy S6 edge daha keskin bir görüntü sağlıyor.

Galaxy S6 edge+’ın 515 ppi piksel yoğunluğuna Galaxy S6 edge 577 ppi ile karşılık veriyor. Buna rağmen, iki telefonun görüntü deneyimlerinin birbirlerine yakın bir seviyede olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Kamera

Her iki cihazda da 16 megapiksel arka kameraya 5 megapiksel ön kamera eşlik ettiği için kamera deneyimlerinin benzer olması muhtemel gözüküyor.

f/1.9 diyafram aralığı, HDR ve optik görüntü sabitleyici gibi özellikler de hem Galaxy S6 edge+ hem de Galaxy S6 edge’in kameralarında mevcut. Sesle kontrol, konum etiketleri gibi özelliklere de her iki telefonda da rastlanıyor.

Donanım

Hem Samsung Galaxy S6 edge’de hem de Samsung Galaxy S6 edge+’ta şirketin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli 64-bit Exynos işlemciler bulunuyor. Bu işlemciye Galaxy S6 edge’de 3 GB, Galaxy S6 edge+’ta ise 4 GB RAM eşlik ediyor.

Her iki cihazda da microSD kart girişi yer almıyor. Galaxy S6 edge 64 ve 128 GB dahili depolama alanı seçenekleriyle gelirken, Galaxy S6 edge+’ta bu seçenekler 32 ve 64 GB olarak sunuluyor. Pil konusunda ise Galaxy S6 edge+, boyutuna paralel olarak bir avantaj elde ediyor ve 3000 mAh kapasiteli pille geliyor. Samsung Galaxy S6 edge’in pil kapasitesi ise 2600 mAh.

Yazılım

Her iki cihazda da, Android Lollipop işletim sistemine şirketin TouchWiz kullanıcı arayüzü eşlik ediyor. Çift yöne kavisli ekran tarafından desteklenen uygulamalar ve özellikler de, cihazların yazılım paketi içinde yer alıyor. Kısacası yazılım konusunda Galaxy S6 edge ve Galaxy S6 edge+ arasında somut farka rastlanmıyor.

Sonuç

Samsung Galaxy S6 edge+, az da olsa daha ince bir kasa, daha büyük ekran, daha büyük pil kapasitesi ve 1 GB daha fazla RAM ile birlikte geliyor. Galaxy S6 edge ise daha canlı görüntü ve daha geniş depolama alanı gibi konularda üstünlük sağlıyor. Bunların dışında iki telefon arasında somut farklar görülmüyor. Dolayısıyla iki telefon arasındaki esas tercih faktörü boyut olacak gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER