Manşetler

Samsung Galaxy S6 edge Ön İnceleme

samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-1

Samsung kavisli ekranları seviyor. Üstelik bu sevgisini bu ekranlara sahip telefonları daha da geliştirerek gösteriyor. Geçen yılın ürünlerinden Galaxy Note Edge’de ekran bir kenara doğru kavis yapıyordu ve bu ek alan üzerinde çeşitli bildirimler gösteriliyor, kontrol araçları sunuluyordu. Dün tanıtılan Galaxy S6 edge ile birlikte bir yerine iki kenarda ekranın kavis yaptığını görüyoruz.

Simetrik yapı sayesinde Galaxy S6 edge biraz daha hoş görünüyor. Ancak ekranın kenarlara doğru akışı Galaxy Note Edge’de olduğu kadar açık değil, kenarlara açılım yapan ekran bölümleri daha küçük alan kaplıyor. Samsung, Galaxy S6 edge’in kenar ekranlarını yönetmek için Ayarlar içine Kenar Ekranı (Edge Screen) adı verilen bir menü yerleştirmiş.

samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-26Kenar ekranları e-posta, SMS, cevapsız çağrılara ait bildirimleri ekranın kenarından sarkan işaretlerle gösteriyor. Bunun dışında çeşitli bilgi kaynaklarından sağlana içerikler ve hava durumu da kenar ekranında gösteriliyor. Buna ek olarak Galaxy S6 edge, beş tane kişi için belirli renkler belirlemenize ve belirlenen her kişi için bir çağrı geldiğinde kenar ekranının farklı bir renk vermesini sağlıyor. Böylelikle telefonun ekranı yüzeye dönük vaziyette dururken bile kenarlardan sızan renkli ışık sayesinde kimin aradığını anlayabileceksiniz.

samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-27

Galaxy S6 edge’in tasarımı Galaxy S6’dan farksız değil. Metal kenarlar, Gorilla Glass 4 ön ve arka camlar, 5.1 inç QHD ekran, sekiz çekirdekli işlemci, 3 GB RAM, kızıl ötesi port, 32, 64, 128 GB dahili hafıza seçenekleri, microSD kart yuvasının bulunmayışı gibi özellikler Galaxy S6 edge için de geçerli. nano-SIM kart yuvası üste taşınmış. Öndeki 5 megapiksel ve arkadaki 16 megapiksel kameralar da Galaxy S6’da yer alan kameralarla aynı özellikleri sunuyor.

samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-20

Galaxy S6 edge, özelliklerin yanına estetiğe önem veren ve hava atmayı sevenler için uygun bir cihaz gibi görünüyor. Galaxy S6 biraz daha ana akım cihaz görüntüsü verirken, Galaxy S6 edge daha çok özel zevklere ve ekonomik açıdan biraz daha fazlasını verebileceklere hitap eder bir hava taşıyor.

samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-28 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-27 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-26 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-25 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-24 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-20 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-21 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-19 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-22 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-23 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-18 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-17 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-16 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-15 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-10 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-11 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-12 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-13 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-14 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-9 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-8 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-7 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-6 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-5 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-1 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-2 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-3 samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-4

İLGİLİ HABERLER