Teknoloji

Galaxy S6 benchmark testinden geçti, bütün telefonları geride bıraktı

samsung-galaxy-s6-on-inceleme-30

Samsung’un geçtiğimiz pazar günü Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’i tanıtmasının ardından şirketin işlemci seçimi teknoloji dünyasında tartışma konusu olmuştu. Daha önceki amiral gemisi telefonlarında hem kendi üretimi olan Exynos işlemcileri hem de Qualcomm’un en yeni Snapdragon işlemcisini kullanan Samsung, yeni gözde telefonlarında sadece kendi üretimi olan Exynos işlemciye yer vermeyi tercih etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 Ön İnceleme

Duyurudan kısa süre sonra gerçekleştirilen Geekbench benchmark testinin sonuçları ise Samsung Galaxy S6’nın Exynos 7420 işlemciyle iyi bir performans sergilediğini ortaya koyuyor. Android 5.0.2 ile çalışan Exynos 7420 işlemcili Samsung Galaxy S6, benchmark testinden 4547 puan alarak rakiplerine önemli bir üstünlük sağladı.

samsung-galaxy-s6-benchmark-040315

HTC’nin Qualcomm Snapdragon 810 işlemci barındıran yeni amiral gemisi telefonu One M9 ise aynı testten 3959 puan aldı. Testte en yüksek puana erişen üçüncü cihaz ise NVIDIA Tegra K1 işlemciye sahip Google Nexus 9 tablet oldu. HTC tarafından üretilen tablet benchmark testinden 3423 puan aldı. Apple A8 işlemcili iPhone 6 Plus ise testin sonucunda oluşan sıralamada altıncı sıraya yerleşti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One M9 Ön İnceleme

Samsung Galaxy S6’nın benchmark testinden elde ettiği sonuç oldukça etkileyici olsa da, zamanında Samsung’un bu testlerde çeşitli manipülasyonlar yaptığı iddialarını unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER