Teknoloji

Samsung Galaxy S6 active resmiyet kazandı

samsung-galaxy-s6-active-090615-1

Samsung, gözde akıllı telefonunun suya, toza ve darbelere dayanıklı, görsel olarak daha çirkin bir versiyonunu üretme geleneğini sürdürüyor. Hakkındaki dedikodu ve sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşan Galaxy S6 active nihayet resmiyet kazandı. ABD’li mobil operatör AT&T kullanıcılarına özel olarak piyasaya sürülecek cihaz, 12 Haziran itibarıyla raflardaki yerini alacak. Samsung Galaxy S6 active’de kullanıcılara beyaz kamuflaj, mavi kamuflaj ve gri renk seçenekleri sunulacak.

samsung-galaxy-s6-active-090615-2

Teknik özellikleri Samsung Galaxy S6’nınkilerle aynı olan Galaxy S6 active, geçmiş Active modellerine kıyasla daha derli toplu cihaz profili çiziyor. Galaxy S5 suya dayanıklı olmasına rağmen, Galaxy S6’da suya dayanıklı kasayı tercih etmeyen Samsung, Galaxy S6’nın bu açığını Galaxy S6 active ile kapatıyor.

2550 mAH kapasiteli pilin yerini 3500 mAh kapasiteli pilin alması Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 active arasındaki en gözle görülür fark niteliğinde. Bunun dışında Samsung Galaxy S6 active de kullanıcılarına 577 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5.1 inç ekran, 16 megapiksel arka kamera ve 8 çekirdekli işlemci sunuyor. Samsung Galaxy S6 active’in küresel pazardaki fiyatı ve çıkış tarihi henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER