Teknoloji

Samsung Galaxy S6 Active’in kullanım kılavuzunu yanlışlıkla internete sızdırdı

samsung-galaxy-s6-active-sizinti-040615

Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S6’nın dayanıklı versiyonunu piyasaya süreceğine dair dedikodular bir süre önce gündeme gelmiş ve gerek sızıntılar gerekse de şirketin geçmiş uygulamaları nedeniyle söz konusu dedikoduların gerçek olduğu düşünülmüştü. Samsung’un Galaxy S6 Active’e ait kullanım kılavuzunu yanlışlıkla yayınlaması ise dedikoduların tamamen doğrulanması anlamına geliyor. Şirketin bu sızıntıyı yanlışlıkla mı yoksa bir pazarlama hamlesi olarak mı gerçekleştirdiğiyse tam anlamıyla kestirilebilmiş değil.

Samsung’un internet sitesinde halen erişilebilir durumda olan kullanım kılavuzunun, Galaxy S6 Active’in ABD’de AT&T tarafından satılacak versiyonuna ait olduğu görülüyor. Söz konusu kılavuz, hem cihazın tasarımının hem de özelliklerinin doğrulanmasını sağlıyor. Samsung Galaxy S6 Active’in daha önce sızan fotoğraflardaki tasarımın aynısı olduğu görülürken, cihazda bulunan buton ve sensörlerin ne işe yaradığı da detaylı biçimde anlatılıyor.

Samsung Galaxy S6’nın daha sağlam bir versiyonu niteliğinde olan Galaxy S6 Active, suya ve toza dayanıklı bir kasaya sahip. IP68 su geçirmezlik sertifikasına sahip olan Galaxy S6 Active, dayanıklılık konusunda IP67 sertifikasına sahip selefi Galaxy S5 Active’e de üstünlük sağlıyor.

Samsung Galaxy S6 Active, orijinal Galaxy S6 ile aynı bileşenleri taşıyor. Sekiz çekirdekli Exynos işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.1 inç QHD ekran, 16 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera Samsung Galaxy S6 Active’in bileşen listesinde yer alıyor. 2560 mAh kapasiteli pile sahip olan Galaxy S6 Active, kutusundan Android Lollipop işletim sistemiyle çıkacak.

İLGİLİ HABERLER