Manşetler

Samsung Galaxy S5 2560 x 1440 çözünürlüklü, Galaxy S6 ise 4K ekranla gelecek

Samsung akıllı telefon ekranlarına dair yol haritasını ortaya çıkardı. Bunun sayesinde önümüzdeki iki yıl içinde Samsung’dan göreceğimiz akıllı telefon ekranlarının muhtemel çözünürlük değerleri hakkında bir fikir ediniyoruz.

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00004

Ultra Yüksek Çözünürlüklü 4K ekranlara sahip telefonları gelecek yıl görmeyeceğiz, o değerlere çıkmak için 2015 yılını beklememiz gerekecek. O arada 2560 x 1440 piksel çözünürlük desteğine sahip olan WQHD ekranları kullanmaya başlayacağız. Büyük ihtimalle, gelecek yılın ilk aylarında tanıtılacak amiral gemisi Android telefonu, diğer deyişle Galaxy S5 bahsettiğimiz çözünürlüğe sahip bir ekranla gelecek.

Söz konusu yol haritası Samsung’un anavatanı Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen Samsung Analyst Day etkinliğinde gösterildi. Ayrıca gelecekteki telefonların bükülebilir, katlanabilir esneklikte olacağı da dile getirildi.

samsung-ekran-2014-2015-ongoru-071113

Samsung geçtiğimiz ay tanıttığı Samsung Galaxy Round ile uzun bekleyişlerin ardında ilk kez kavisli ekrana sahip bir telefonla tüketicilerin karşısına çıkmıştı. Hemen ardından da LG’den G Flex adlı, esnek ve bükülebilir bir telefon gelmişti.

Samsung esnek ekranlar için alınmış her üç patentten birinin kendisine ait olduğunun altını çizdi. Bu, Güney Koreli şirketin gelecekte farklı akıllı telefon ve giyilebilir ürün tasarımlarıyla pazarda yön belirleyici olabileceğini gösteriyor.

İlgili >> Android Beat

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER